15/04/2023 15/04/2023 Προεξάρχοντος του Επισκόπου Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, Βοηθού Επισκόπου του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τελέστηκε χθες το απόγευμα στο Βουκουρέστι η ακολουθία του  Επιταφίου Θρήνου. Κλήρος και δεκάδες πιστοί από τη ρουμανική πρωτεύουσα που έλαβαν μέρος στην ακολουθία έψαλλαν τα Εγκώμια του  Επιταφίου. Στην διδακτική ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Επίσκοπος κ. Βαρλαάμ αναφέρθηκε στην...
15 Απριλίου, 2023 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 11:36

Η περιφορά του Επιταφίου στο Βουκουρέστι (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η περιφορά του Επιταφίου στο Βουκουρέστι (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, Βοηθού Επισκόπου του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τελέστηκε χθες το απόγευμα στο Βουκουρέστι η ακολουθία του  Επιταφίου Θρήνου.

Κλήρος και δεκάδες πιστοί από τη ρουμανική πρωτεύουσα που έλαβαν μέρος στην ακολουθία έψαλλαν τα Εγκώμια του  Επιταφίου.

Στην διδακτική ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Επίσκοπος κ. Βαρλαάμ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ύμνων του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου σημειώνοντας ότι οι πατέρες της Εκκλησίας μέσα από την υμνολογία αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο την ερμηνεία των γεγονότων του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου.

Μετά την Δοξολογία σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Επιταφίου με τον Θεοφιλέστατο να εύχεται στο τέλος της Ακολουθίας καλή Ανάσταση στους πιστούς.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων