14/09/2021 14/09/2021 Το νηπιαγωγείο “Ευαγγελισμός” του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, άνοιξε τις πόρτες του, χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υποδεχτεί και φετός τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με αφορμή την τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, καθηγητής και ιερέας π. Nicusor Beldiman, καθώς και ο πατριαρχικός σύμβουλος Διάκονος...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 14:24

Η μέριμνα του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τα παιδιά

Διαδώστε:
Η μέριμνα του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τα παιδιά

Το νηπιαγωγείο “Ευαγγελισμός” του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, άνοιξε τις πόρτες του, χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υποδεχτεί και φετός τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με αφορμή την τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, καθηγητής και ιερέας π. Nicusor Beldiman, καθώς και ο πατριαρχικός σύμβουλος Διάκονος π. Mihai Profiroiu, τέλεσαν την ακολουθία του Αγιασμού.

Στο τέλος, ο πατριαρχικός σύμβουλος και δάκονος π. Mihai Profiroiu, μετέφερε στους παρευρισκόμενους το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ, για τη νέα σχολική χρονιά .

Η εκπαιδευτικός και διευθύντρια του νηπιαγωγείου, Daniela Ciofu, μίλησε για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και για τις προσδοκίες των γονέων σχετικά με τις δραστηριότητες που προσφέρει:

«Χαιρόμαστε που συνεχίζουμε να βλέπουμε όλους εκείνους τους μαθητές που ήταν μαζί μας πέρυσι και καλοσωρίζουμε τους νέους.  Η Θεία Λειτουργία προσδίδει ευλογία στη φετινή σχολική χρονιά, προετοιμάζοντας πρωτίστως τις ψυχές μας για το επόμενο διάστημα. Από την εμπειρία μας, γνωρίζουμε ότι οι καρποί της εκπαίδευσης αποδίδουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά η προετοιμασία της ψυχής είναι απαραίτητη να γίνει η αρχή, για να τους λάβουμε. Έχουμε παιδιά και γονείς που βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία. Τα μικρά παιδιά συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες, ενώ παράλληλα μεγαλώνουν μέσα στην οικογένειά τους σύμφωνα με τις χριστιανικές ηθικές αξίες, που προωθούμε εμείς μέσα από αυτό το νηπιαγωγείο».

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου επίσης, καλωσόρισε τους νέους μαθητές, τονίζοντας την ανάγκη ένταξής τους σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, ανάλογο της ηλικίας τους:

«Το νηπιαγωγείο δέχτηκε τα παιδιά με πολλή θέρμη. Οι χώροι μας είναι φιλόξενοι, φωτεινοί, έτοιμοι για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με νέα παιχνίδια και διδακτικό υλικό. Ένα σύνολο εκπαιδευτικών είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στα μικρά παιδιά με μεγάλη χαρά, ό,τι καλύτερο διαθέτουν. Συνολικά φέτος αριθμούμε περίπου 40 παιδιά”.

Το νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός» του Πατριαρχείου Ρουμανίας βρίσκεται στην οδό Episcop Chesarie, στον αριθμό 9, τομέας 4, και δέχεται τα παιδιά προσχολικής ηλικίας σε έναν νέο, φωτεινό και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, που χρησιμοποιείται από χαμογελαστούς και καλά εκπαιδευμένους δασκάλους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στα παιδιά βασίζονται σε  χριστιανικές, ηθικές αξίες.

πηγή: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων