02/04/2019 02/04/2019 Περισσότεροι από χίλιοι προσκυνητές συμμετείχαν στην πομπή που έγινε όπως κάθε χρόνο την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο χωριό Ίον Κρεάνγκα της Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα Μολδαβίας και νοτιοδυτικά του Ιασίου. Εκεί σε έναν λόφο υπάρχουν επτά σταυροί, εις ανάμνηση των επτά στάσεων που έκανε ο Χριστός προς τον Γολγοθά, κουβαλώντας τον Σταυρό του. Στην φετινή...
02 Απριλίου, 2019 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2019 - 14:57

Η πομπή στο “Δρόμο των Σταυρών”

Διαδώστε:
Η πομπή στο “Δρόμο των Σταυρών”

Περισσότεροι από χίλιοι προσκυνητές συμμετείχαν στην πομπή που έγινε όπως κάθε χρόνο την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο χωριό Ίον Κρεάνγκα της Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα Μολδαβίας και νοτιοδυτικά του Ιασίου. Εκεί σε έναν λόφο υπάρχουν επτά σταυροί, εις ανάμνηση των επτά στάσεων που έκανε ο Χριστός προς τον Γολγοθά, κουβαλώντας τον Σταυρό του.

Στην φετινή πομπή πρωτοστάτησε μια ομάδα νέων που κρατούσαν πανό και μπλουζάκια με μηνύματα υπέρ της ζωής,  και την προστασία του δικαιώματος στη ζωή των αγέννητων.

Η πομπή ξεκίνησε στις 15:00, στο λόφο όπου Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου πραγματοποίησαν καθαγιασμό των υδάτων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν στην πομπή στο, ερμηνεύοντας τραγούδια ειδικά για την Μεγάλη Σαρακοστή. Η πορεία έγινε στον «Δρόμο των Σταυρών»,  όπου στην διαδρομή υπάρχουν διάσπαρτοι οι σταυροί δεξιά και αριστερά. Σε κάθε σταυρό γινόταν δέηση και ο Αρχιερέας ράντιζε με αγιασμό.

Μετά από μία ώρα περπάτημα έφθασαν  κοντά στον μεγάλο Σταυρό, όπου συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιωακείμ.  “Ποιος δεν σηκώνει σταυρό σε αυτή τη ζωή; Ο καθένας έχει το δικό του σταυρό” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων