29/03/2021 29/03/2021 “Όταν προσκαλούμε και προτρέπουμε κάποιον να εξομολογηθεί, να ομολογήσει τις αμαρτίες του, χωρίς να τον εξαναγκάζουμε, είναι μια πράξη ελεημοσύνης” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία. Ο Μακαριώτατος εξήγησε πως όταν οδηγούμε έναν άνθρωπο στην Εκκλησία, στον Οίκο του Θεού κάνουμε μια καλή πράξη, επειδή διευκολύνουμε την πνευματική...
29 Μαρτίου, 2021 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2021 - 8:01

“Η πρόσκληση για εξομολόγηση είναι ελεημοσύνη”

Διαδώστε:
“Η πρόσκληση για εξομολόγηση είναι ελεημοσύνη”

“Όταν προσκαλούμε και προτρέπουμε κάποιον να εξομολογηθεί, να ομολογήσει τις αμαρτίες του, χωρίς να τον εξαναγκάζουμε, είναι μια πράξη ελεημοσύνης” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία.
Ο Μακαριώτατος εξήγησε πως όταν οδηγούμε έναν άνθρωπο στην Εκκλησία, στον Οίκο του Θεού κάνουμε μια καλή πράξη, επειδή διευκολύνουμε την πνευματική του θεραπεία.
«Είναι μια καλή πράξη, μια πράξη που βοηθά, ενισχύει και ενθαρρύνει. Μέσω της συγχώρεσης των αμαρτιών, μέσω της θεραπείας της ψυχής και του σώματος, ο άνθρωπος ανακτά την αξιοπρέπειά του με τη Χάρη του Θεού” υπογράμμισε, από το ιστορικό παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας.
Αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο της ημέρας τόνισε ότι τέσσερις είναι οι βασικές αρχές που μπορούμε να διδαχθούμε από αυτό:
Αν και όχι πάντα, μερικές φορές η ασθένεια είναι συνέπεια της αμαρτίας.
Για τη συγχώρεση ενός αμαρτωλού και για τη θεραπεία ενός άρρωστου ατόμου, η πίστη του προς τον Ιησού έχει μεγάλη σημασία.
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο τέλειος κληρικός και γιατρός.
Να προτρέπουμε τους άλλους να κάνουν καλές πράξεις και να βοηθούμε τους ανθρώπους να λάβουν άφεση και θεραπεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων