29/01/2021 29/01/2021 Η πρώτη εκστρατεία αιμοδοσίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας ξεκίνησε με τις ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σουτσεάβα και Ραουντίου κ. Ποιμήν με τίτλο “Αίμα για τη ζωή”. Ο Επίσκοπος Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνός ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας σημείωσε ότι η δημοσίευση γίνεται με μόνο σκοπό να γίνει η πράξη των εθελοντών παράδειγμα και για τους...
29 Ιανουαρίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2021 - 20:26

Η πρώτη αιμοδοσία του Πατριαρχείου Ρουμανίας “Αίμα για τη Ζωή”

Διαδώστε:
Η πρώτη αιμοδοσία του Πατριαρχείου Ρουμανίας “Αίμα για τη Ζωή”

Η πρώτη εκστρατεία αιμοδοσίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας ξεκίνησε με τις ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σουτσεάβα και Ραουντίου κ. Ποιμήν με τίτλο “Αίμα για τη ζωή”. Ο Επίσκοπος Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνός ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας σημείωσε ότι η δημοσίευση γίνεται με μόνο σκοπό να γίνει η πράξη των εθελοντών παράδειγμα και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη με την τέλεση του Αγιασμού στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος στη Σουτσεάβα από τον Επίσκοπο Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνό και αμέσως πολλοί εθελοντές, κληρικοί και λαϊκοί πρόσφεραν αίμα.

Ο Επίσκοπος τόνισε: «Eίναι ένα ορατό, απτό σημάδι της φροντίδας και της προσοχής που πρέπει να έχουμε απέναντι σε αυτόν που βρίσκεται δίπλα μας». Δίνετε ζωή, δεν δίνετε ένα κομμάτι ψωμί ή ένα σπίτι ή χρηματικό ποσό αλλά ζωή. Και η ζωή προέρχεται από τον Θεό. Όταν δίνεις από αυτό που έχεις μέσα σου, στις φλέβες σου τότε γίνεσαι συνεργάτης με τον Θεό». 

Επιπλέον ο κ. Δαμασκηνός επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται ο δωρητής να λάβει ανταμοιβή αφού “Ο Θεός είναι αυτός που θα επιβραβεύσει, θα ευλογήσει και φέρει σε αυτόν που δίνει αίμα μια εσωτερική ικανοποίηση την οποία οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο”. 

«Είθε ο Θεός να ευλογεί όλους εκείνους που, ειδικά τώρα, σε δύσκολους καιρούς πανδημίας, όταν είμαστε κατακλυσμένοι από φόβο, τολμούν ακόμα ναπλησιάσουν πιστεύοντας ότι ακόμη και τώρα η ανάγκη για αίμα είναι πολύ μεγάλη, ίσως και μεγαλύτερη από ποτέ» κατέληξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος.

Σημειώνεται ότι πάνω από 18.000 λίτρα αίματος έχουν συλλεχθεί από το 2013 μέχρι στιγμής μέσω της συμμετοχής περισσότερων από 35.000 εθελοντών δωρητών στην εκστρατεία αιμοδοσίας του Ρουμανικού Πατριαρχείου.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων