08/11/2019 08/11/2019 «Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και η ρουμανική επανάσταση του Δεκεμβρίου 1989» το θέμα του συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανική Ακαδημία χθες Πέμπτη 07 Νοεμβρίου. Χαιρετισμό στο συμπόσιο απηύθυνε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. «Ο 20ός αιώνας ήταν μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη στο σύνολό της. Μετά την τραυματική εμπειρία των Δύο Παγκοσμίων...
08 Νοεμβρίου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 9:10

Η πτώση του τείχους του Βερολίνου και η Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Η πτώση του τείχους του Βερολίνου και η Ορθοδοξία

«Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και η ρουμανική επανάσταση του Δεκεμβρίου 1989» το θέμα του συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανική Ακαδημία χθες Πέμπτη 07 Νοεμβρίου.

Χαιρετισμό στο συμπόσιο απηύθυνε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

«Ο 20ός αιώνας ήταν μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη στο σύνολό της. Μετά την τραυματική εμπειρία των Δύο Παγκοσμίων Πολέμων, η Ανατολική Ευρώπη αναγκάστηκε να περάσει από τον εφιάλτη της κομμουνιστικής εποχής.Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες σε αυτή την περιοχή του πλανήτη υπέστησαν διώξεις» ανέφερε στο μήνυμά του και πρόσθεσε:

«Κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία εκδιώχθηκε σταδιακά από τη ζωή της κοινωνίας. Το 1948, η θρησκευτική εκπαίδευση καταργήθηκε από τα σχολεία, καταργήθηκαν εκκλησιαστικά περιοδικά, καταργήθηκαν πολλές θεολογικές σχολές, έκλεισαν τα κατηχητικά των νέων, ενώ χιλιάδες Ιερείς συνελήφθησαν, ρίχτηκαν σε φυλακές, εστάλησαν σε καταναγκαστική εργασία ή απελάθηκαν. Δεκάδες μοναστήρια έκλεισαν, εκατοντάδες μοναχοί και μοναχές απομακρύνθηκαν άγρια, κατασχέθηκαν χιλιάδες εκκλησιαστικές περιουσίες και δεκάδες χώροι λατρείας κατεδαφίστηκαν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων