15/02/2022 15/02/2022 Σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2022 γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Ρουμανία η Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης, με σύνθημα είναι “Ας διαβάσουμε μαζί”.  Οι τοπικές, επαρχιακές ή/και μητροπολιτικές βιβλιοθήκες καλούνται να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες συλλογής και δωρεάς βιβλίων εντός των εκπαιδευτικών μονάδων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2021 ψηφίστηκε ο νόμος με τον...
15 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2022 - 15:23

Η Ρουμανία δημιουργεί την Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης με σύνθημα «Ας διαβάσουμε μαζί»

Διαδώστε:
Η Ρουμανία δημιουργεί την Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης με σύνθημα «Ας διαβάσουμε μαζί»

Σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2022 γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Ρουμανία η Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης, με σύνθημα είναι “Ας διαβάσουμε μαζί”.  Οι τοπικές, επαρχιακές ή/και μητροπολιτικές βιβλιοθήκες καλούνται να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες συλλογής και δωρεάς βιβλίων εντός των εκπαιδευτικών μονάδων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2021 ψηφίστηκε ο νόμος με τον οποίο η Βουλή καθόρισε την Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης στις 15 Φεβρουαρίου.

«Από φέτος, η Ρουμανία έχει Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης! Σε μια χώρα όπου λιγότερο από το 10% των πολιτών αγοράζουν ένα βιβλίο το χρόνο, ο ρόλος του σχολείου γίνεται ουσιαστικός στην καλλιέργεια μιας φαινομενικά ξεπερασμένης δραστηριότητας, της ανάγνωσης, ως ανησυχία για να μας σώσει από ένα επιφανειακό σύμπαν, ένα σύμπαν στο οποίο κάνουμε κλικ χωρίς αποφασίζω. Η ανάγνωση δημιουργεί βαθιές και σταθερές συνδέσεις στο μυαλό όλων, είτε παιδιών είτε ενηλίκων», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Σορίν Κιμπεάνου.

«Νωρίτερα οι δάσκαλοι συνέστησαν σε όλα τα παιδιά να φέρουν ένα αγαπημένο βιβλίο ή να δανειστούν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σχολείου και, για 15 λεπτά, να το διαβάσουν είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες εργασίας. Στόχος της δραστηριότητας είναι να προωθηθεί η ανάγνωση ως καθημερινή συνήθεια, χωρίς να περιλαμβάνει τη συζήτηση των αποσπασμάτων που διαβάζονται ή την πραγματοποίηση μιας ανάλυσης στο κείμενο», είπε ο Σορίν Κιμπεάνου σε ανακοίνωσή του.

Η σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης άνοιξε επίσημα στην Αίθουσα της Κεντρικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης «Carol I», στις 10:00πμ. Εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλη τη χώρα όχι μόνο σε σχολεία αλλά και σε τοπικές βιβλιοθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2021 μόλις ένας Ρουμάνος διαβάζει λιγότερο από πέντε λεπτά την ημέρα και, κατά μέσο όρο, μόνο ένα βιβλίο το χρόνο.

Φωτογραφία: Raluca Ene

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων