09/12/2021 09/12/2021 Την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας αναγνώρισε για ακόμη μια φορά η Ρουμανική Ακαδημία Χθες η Ρουμανική Ακαδημία παρέδωσε βραβεία για το σε επιστήμονες και ανθρώπους του πολιτισμού, καθώς και σε Ρουμάνους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με τη δραστηριότητα και το έργο τους στην ανάπτυξη του ρουμανικού πολιτισμού και επιστήμης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 10:28

Η Ρουμανική Ακαδημία αναγνωρίζει τις Ορθόδοξες αξίες

Διαδώστε:
Η Ρουμανική Ακαδημία αναγνωρίζει τις Ορθόδοξες αξίες

Την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας αναγνώρισε για ακόμη μια φορά η Ρουμανική Ακαδημία

Χθες η Ρουμανική Ακαδημία παρέδωσε βραβεία για το σε επιστήμονες και ανθρώπους του πολιτισμού, καθώς και σε Ρουμάνους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με τη δραστηριότητα και το έργο τους στην ανάπτυξη του ρουμανικού πολιτισμού και επιστήμης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα της Ακαδημίας, στο τμήμα Ιστορικών και Αρχαιολογικών Επιστημών, ο π. Φλορίν Σερμπανέσκου έλαβε το βραβείο «Dimitrie Onciul» για το έργο «Αξίες της Ρουμανικής Ορθοδοξίας. Μονή Căldărușani ”(τόμος 1-2).

Το βραβείο παρέδωσε ο ακαδημαϊκός Βίκτωρ Σπίνεϊ, αντιπρόεδρος του τομέα επιστήμης και πολιτισμού. “Το βραβείο που έλαβα σήμερα στην ολομέλεια της Ρουμανικής Ακαδημίας είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών όλα αυτά τα χρόνια για να φέρω στο φως και να αναδείξω τους θησαυρούς της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του ρουμανικού λαού πολιτισμού, πνευματικότητας και χριστιανικής τέχνης”, δήλωσε ο π. Φλορίν. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων