19/04/2019 19/04/2019 Προετοιμασία και Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου προετοιμάζει για την επόμενη εβδομάδα η Εκκλησία της Ρουμανίας. Όπως ανακοινώνει το basilica.ro η τελευταία φορά που παρασκευάστηκε και καθαγιάστηκε Άγιο Μύρο από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ήταν το 2010. Οι ειδικές τελετές θα πραγματοποιηθούν από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και άλλους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου...
19 Απριλίου, 2019 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2019 - 10:45

Η Ρουμανική Εκκλησία ετοιμάζεται για καθαγιασμό Αγίου Μύρου

Διαδώστε:
Η Ρουμανική Εκκλησία ετοιμάζεται για καθαγιασμό Αγίου Μύρου

Προετοιμασία και Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου προετοιμάζει για την επόμενη εβδομάδα η Εκκλησία της Ρουμανίας. Όπως ανακοινώνει το basilica.ro η τελευταία φορά που παρασκευάστηκε και καθαγιάστηκε Άγιο Μύρο από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ήταν το 2010.

Οι ειδικές τελετές θα πραγματοποιηθούν από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και άλλους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Το Άγιο Μύρο χρησιμοποιείται για το χρίσμα ανθρώπων που προσέρχονται στην Ορθοδοξία από άλλα δόγματα, των οποίων γίνεται δεκτή η προηγούμενη βάπτιση, στα εγκαίνια ναών, για τον καθαγιασμό της Αγίας Τράπεζας, στην καθιέρωση ιερών αντικειμένων και εικόνων, στην ορθοδόξων Βασιλέων και Αυτοκρατόρων και στην ανακομιδή ιερών λειψάνων.

Το Άγιο Μύρο παρασκευάζεται από ελαιόλαδο, φαρμακευτικά φυτά και  αιθέρια έλαια.

Οι Εκκλησίες της Ρωσίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας, καθαγιάζουν μόνες τους Άγιο Μύρο, ενώ οι υπόλοιπες τα λαμβάνουν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων