16/07/2020 16/07/2020 Περισσότεροι από χίλιοι αστυνομικοί έχουν ανταποκριθεί στο διήμερο κάλεσμα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σε συνεργασία με τη Ρουμανική Χωροφυλακή, για εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Δωρίστε αίμα, σώστε μια ζωή!». Από χθες 15 Ιουλίου άνδρες και γυναίκες της ρουμανικής χωροφυλακής προσέρχονται στα κέντρα αιμοδοσίας στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για την 18η αιμοδοσία που διοργανώνεται από το...
16 Ιουλίου, 2020 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 13:20

Η Ρουμανική Εκκλησία πρωτοστατεί στις αιμοδοσίες

Διαδώστε:
Η Ρουμανική Εκκλησία πρωτοστατεί στις αιμοδοσίες

Περισσότεροι από χίλιοι αστυνομικοί έχουν ανταποκριθεί στο διήμερο κάλεσμα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, σε συνεργασία με τη Ρουμανική Χωροφυλακή, για εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Δωρίστε αίμα, σώστε μια ζωή!».

Από χθες 15 Ιουλίου άνδρες και γυναίκες της ρουμανικής χωροφυλακής προσέρχονται στα κέντρα αιμοδοσίας στο Βουκουρέστι.

Πρόκειται για την 18η αιμοδοσία που διοργανώνεται από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, και σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2013 έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 19.000 λίτρα αίματος, με τη συμμετοχή περισσότερων από 35.000 εθελοντών αιμοδοτών.

Η δράση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, καθιστώντας την Ορθόδοξη Εκκλησία τον μεγαλύτερο φορέα στην χώρα που οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρουμανία, λιγότερο από το 2% του πληθυσμού δωρίζει αίμα, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 10%.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων