13/05/2019 13/05/2019 Σύναξη των κληρικών της περιοχής Βουκουρεστίου έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι. Της σύναξης προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ρουμανική ύπαιθρος. Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ πρότεινε μια σειρά μέτρων που αφορούν την στήριξη των ασθενών τάξεων που προέρχονται από τις επαρχίες του πατριαρχείου,...
13 Μαΐου, 2019 - 22:09

Η ρουμανική ύπαιθρος στο επίκεντρο του Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Η ρουμανική ύπαιθρος στο επίκεντρο του Πατρ. Ρουμανίας

Σύναξη των κληρικών της περιοχής Βουκουρεστίου έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι. Της σύναξης προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ρουμανική ύπαιθρος. Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ πρότεινε μια σειρά μέτρων που αφορούν την στήριξη των ασθενών τάξεων που προέρχονται από τις επαρχίες του πατριαρχείου, τη χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές καθώς επίσης και την οργάνωση βιβλιοθηκών σε χωριά και τη διανομή δωρεάν βιβλίων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πάνω από 800 ιερείς από ενορίες του Βουκουρεστίου.  “Οι αγροτικές περιοχές της Ρουμανίας καλύπτουν το 87,1% της επικράτειας της χώρας. περίπου το 45,7% του πληθυσμού της χώρας ζει σε αγροτικές περιοχές. Το γεωργικό δυναμικό της Ρουμανίας είναι πολύ υψηλό, αλλά η γη δεν καλλιεργείται αποτελεσματικά” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Στο τέλος προβλήθηκε ντοκομαντέρ σχετικά με την ζωή στη ρουμανική ύπαιθρο.

Πηγή φωτογραφιών: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων