04/09/2019 04/09/2019 Για τη μεγάλη σημασία συνεργασίας μεταξύ εκκλησίας, οικογένειας και σχολείου έκανε λόγω ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο μήνυμά του, ο Πατριάρχης υπενθύμισε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανακηρύξει το 2019, έτος αφιερωμένο στο “ρουμανικό χωριό” λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται...
04 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2019 - 9:02

Η σημαντική συνεργασία εκκλησίας, οικογένειας, σχολείου

Διαδώστε:
Η σημαντική συνεργασία εκκλησίας, οικογένειας, σχολείου

Για τη μεγάλη σημασία συνεργασίας μεταξύ εκκλησίας, οικογένειας και σχολείου έκανε λόγω ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μήνυμά του, ο Πατριάρχης υπενθύμισε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανακηρύξει το 2019, έτος αφιερωμένο στο “ρουμανικό χωριό” λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι αγροτικοί οικισμοί και οι κάτοικοί και αναφέρθηκε στη συμβολή της Εκκλησίας ώστε να αλλάξει την παρούσα κατάσταση.

Και προσθέτει:

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας υποστηρίζει την εκπαίδευση στις αγροτικές περιοχές, οργανώνοντας πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.
Επίσης, με τη συνέχιση του προγράμματος των Κατηχητικών, τις κατασκηνώσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η Εκκλησία θέλει να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους νέους να ζήσουν τη ζωή τους σε μια κοινωνία αγάπης με τον Θεό και τους ανθρώπους.
Όπου υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του ιερέα, του δημάρχου και του δασκάλου, δημιουργούνται περισσότερες ελπίδες και περισσότερη πνευματική κοινωνία.

Σήμερα, τόσο στις αγροτικές όσο και στις αστικές περιοχές, καλούνται η οικογένεια, η Εκκλησία και το σχολείο να παρέχουν στα παιδιά και τους νέους την απαραίτητη βοήθεια για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη, να καλλιεργούν την ελευθερία, την ευθύνη και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από ατομικισμό και κοσμικότητα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων