04/02/2022 11/02/2022 Στις 4 Φεβρουαρίου σηματοδοτείται η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η αδυσώπητη ασθένεια, αλλά και στην προώθηση των πιο πρόσφατων θεραπειών για την πρόληψη και την καταπολέμησή της. Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται στη Ρουμανία από το 2015. Στο Βουκουρέστι και το Κλουζ λειτουργούν...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 21:05

Η συνεισφορά της Ρουμάνικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Διαδώστε:
Η συνεισφορά της Ρουμάνικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Στις 4 Φεβρουαρίου σηματοδοτείται η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η αδυσώπητη ασθένεια, αλλά και στην προώθηση των πιο πρόσφατων θεραπειών για την πρόληψη και την καταπολέμησή της. Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται στη Ρουμανία από το 2015.

Στο Βουκουρέστι και το Κλουζ λειτουργούν δύο σημαντικά Ιατρικά Κέντρα φροντίδας, τα οποία είναι αφιερωμένα στον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος φημίζεται για την θαυματουργική του παροχή βοήθειας σε όσους πάσχουν από καρκίνο.

Το θέμα που αναδεικνύεται αυτήν την ημέρα είναι η «Φροντίδα χωρίς διακρίσεις», δηλαδή η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διακρίσεις που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, τόσο σε χώρες υψηλού όσο και σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

«Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα των βασικών υπηρεσιών υγείας. Όσον αφορά τον καρκίνο, πολλοί από εμάς στερούνται τη βασική περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή εκπληκτικής προόδου στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου », αναφέρει το worldcancerday.org.

Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, που εγκαινιάστηκε το 2012 από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, είναι μια νοσοκομειακή μονάδα υπό την αιγίδα του Ιδρύματος “Χαρά της Προσφοράς” της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Το κέντρο παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ενήλικες ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου.

Κάθε χρόνο, το Κέντρο “Άγιος Νεκτάριος”, που είναι υπό την εποπτεία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες συνεχούς νοσηλείας σε περίπου 500 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο τελικού σταδίου. Εθελοντές επισκέπτονται το Κέντρο και προσφέρουν δώρα στους νοσηλευόμενους.

Επίσης, οι εθελοντές του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού πραγματοποίησαν για αρκετά χρόνια, μέχρι την άνοιξη του 2020, εκστρατεία για την «Πρόληψη και ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Μητρόπολη Κλουζ

Το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νεκτάριος» στο Κλουζ είναι ένα ιατροκοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής Βάντ, Φελεάκ και Κλούζ. Ξεκίνησε το 2009 από τον π Vasile Flueraş.

Η κατασκευή του οικισμού συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε επί Μητροπολίτη Κλουζ κ. Αντρέα. Το κέντρο αγιάστηκε και εγκαινιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων