17/12/2019 17/12/2019 Την 30η επέτειο από την πτώση του κομουνισμού και την μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της ρουμανικής επανάστασης του 1989 τίμησαν χθες 16 Δεκεμβρίου στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ , μέλη της Ιεράς Συνόδου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι αλλά  και εκπρόσωποι του...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 8:16

«Η θυσία, θεμέλιο της ελευθερίας μας»

Διαδώστε:
«Η θυσία, θεμέλιο της ελευθερίας μας»

Την 30η επέτειο από την πτώση του κομουνισμού και την μνήμη των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της ρουμανικής επανάστασης του 1989 τίμησαν χθες 16 Δεκεμβρίου στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ , μέλη της Ιεράς Συνόδου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι αλλά  και εκπρόσωποι του πολιτισμού.

” Η θυσία τους, αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας μας ” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, προσθέτοντας ότι «η τριάντα χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Θεό για το δώρο της ελευθερίας του ρουμανικού λαού».

Υπογράμμισε  μάλιστα ότι τον Δεκέμβριο του 1989 οι νέοι αισθάνθηκαν την παρουσία του Θεού και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του λαού από τον παραλογισμό της αθεϊστικής πολιτικής διδασκαλίας που επιβλήθηκε ως επίσημη ιδεολογία του αθεϊστικού και καταπιεστικού κομμουνισμού.

«Αυτοί οι νέοι που θυσιάστηκαν για την πίστη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ρουμανικού λαού αναφέρονται καθημερινά στις προσευχές της Εκκλησίας μας στη Θεία Λειτουργία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων