17/04/2021 17/04/2021 Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε ο Θεοφιλέσταστος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021. Ο Θεοφιλέστατος τόνισε στο κήρυγμά του ότι: “ο καιρός της νηστείας περιλαμβάνει έναν πνευματικό αγώνα με τους εαυτούς μας, με τους πειρασμούς που έρχονται γύρω μας και κυρίως...
17 Απριλίου, 2021 - 9:57

“Η βοήθεια της Παναγίας είναι απροσδόκητη στον αγώνα μας”

Διαδώστε:
“Η βοήθεια της Παναγίας είναι απροσδόκητη στον αγώνα μας”

Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε ο Θεοφιλέσταστος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021. Ο Θεοφιλέστατος τόνισε στο κήρυγμά του ότι: “ο καιρός της νηστείας περιλαμβάνει έναν πνευματικό αγώνα με τους εαυτούς μας, με τους πειρασμούς που έρχονται γύρω μας και κυρίως με τα πνεύματα του κακού».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Παναγία έρχεται σε βοήθεια των Χριστιανών που την καλούν στην προσευχή όπως βοήθησε τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης όταν η πόλη ήταν υπό πολιορκία. Ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ρουμανίας επεσήμανε ότι «κάθε Χριστιανός που προσπαθεί να εκπληρώσει το νόμο του Χριστού στη ζωή του δοκιμάζεται και πειραματίζεται από δαίμονες. Και η βοήθεια της Παναγίας, της Μητέρας του Θεού, είναι απροσδόκητη σε αυτόν τον αγώνα”.

«Απόψε, ζητήσαμε τη βοήθεια της Μητέρας του Θεού για να μας υποστηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια των τελευταίων ημερών της νηστείας, για κάθε πειρασμό και από οποιαδήποτε απόπειρα που προέρχεται από αυτά τα πνεύματα της κακίας και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Αγίου Πάθους ας ταυτιστούμε ο καθένας σύμφωνα με τις δυνάμεις της ψυχής του, με το Πάθος του Κυρίου, ο οποίος πρόθυμα δίνει τον εαυτό του να κοροϊδευτεί, να καταδικασθεί, να σταυρωθεί και να ταφεί, έτσι ώστε μαζί μας να αναστηθεί την τρίτη ημέρα δίνοντάς μας νέα, αιώνια ζωή».

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου ανέφερε ακόμα ότι «Σε αυτές τις δύο εβδομάδες είμαστε υποχρεωμένοι να νηστεύσουμε πολύ περισσότερο από ό, τι τις προηγούμενες εβδομάδες, και καλούμαστε να πολλαπλασιάσουμε την προσευχή, την ελεημοσύνη και την πνευματική μας προσπάθεια για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά, με αγνές καρδιές και συνείδηση στη φωτεινή γιορτή της Ανάστασης του Σωτήρα Ιησού Χριστού».

Ακόμα ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μίλησε στους πιστούς για τον Ακάθιστο Ύμνο και την ιστορία του εξηγώντας ότι τον οφείλουμε στην ευγνωμοσύνη του λαού της Πόλης στην Υπεραγία Θεοτόκο για τη διάσωση της Πόλης από ξένους εισβολείς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων