15/10/2019 15/10/2019 Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Ιάσιο περίμεναν υπομονετικά για αρκετές ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής και την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία έφερε στη Ρουμανία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους πιστούς στο Ιάσιο:  Στον...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 12:35

“Η υπερβολή είναι το μόνο μέτρο της αγάπης”

Διαδώστε:
“Η υπερβολή είναι το μόνο μέτρο της αγάπης”

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Ιάσιο περίμεναν υπομονετικά για αρκετές ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής και την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία έφερε στη Ρουμανία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τους πιστούς στο Ιάσιο:

Στον φετινό ετήσιο πανηγυρικό εορτασμό της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής παραβρέθηκαν περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι.

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και  Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης ευχαρίστησε τους προσκυνητές τονίζοντας ότι πρόσφεραν σε όλους ένα “μάθημα πίστης”.

“Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που επικρίνουν, που δεν καταλαβαίνουν αυτό το προσκύνημα και μερικές φορές, δυστυχώς, λέγουν βαριά λόγια και κατακρίνουν την κίνηση αυτή.  Συγχωρήστε τους, αγαπημένοι πιστοί,  και μην τους καταδικάζετε γι ‘αυτό. Ας κατανοήσουμε ότι η προσκύνηση των ιερών λειψάνων είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοηθεί από τη λογική αυτού του κόσμου », τόνισε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε ότι στον «προσκυνηματικό του αγώνα ο προσκυνητής ζει τόσο στη γη όσο και στον ουρανό».

“Ο προσκυνητής αναπνέει τόσο στον χρόνο όσο και στην αιωνιότητα. Και πώς μπορούμε να ζητήσουμε από όσους βρίσκονται μακριά από τον Θεό και την πίστη, να καταλάβουν αυτή την ευλογημένη πράξη προσκυνήματος; ».

«Ο Θεός να σας ανταμείψει για τη μεγάλη καρδιά που έχετε. Μια μεγάλη καρδιά σαν την καρδιά των αγίων Σπυρίδωνα και Παρασκευής. Μια μεγάλη καρδιά που συγχωρεί, που ευχαριστεί και ιδιαίτερα μια καρδιά που αγαπά υπερβολικά. Γιατί η υπερβολή είναι το μόνο πραγματικό μέτρο της αγάπης. ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων