24/02/2023 24/02/2023 Οι εθελοντές του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) από τις περιοχές Τιμισοάρα, Ιάσιο και Μπράσοβ συναντήθηκαν στο Ιάσιο για μια τριήμερη εκδρομή κατά την οποία μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μέρη στην πρώην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την πρώτη μέρα, οι εθελοντές επισκέφτηκαν τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Ιασίου, όπου προσκύνησαν τα λείψανα της...
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 9:07

Ιάσιο: Συνάντηση Ορθόδοξων μαθητών από τρεις μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ιάσιο: Συνάντηση Ορθόδοξων μαθητών από τρεις μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας

Οι εθελοντές του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) από τις περιοχές Τιμισοάρα, Ιάσιο και Μπράσοβ συναντήθηκαν στο Ιάσιο για μια τριήμερη εκδρομή κατά την οποία μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μέρη στην πρώην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την πρώτη μέρα, οι εθελοντές επισκέφτηκαν τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Ιασίου, όπου προσκύνησαν τα λείψανα της Αγίας Ευσεβούς Παρασκευής, και στη συνέχεια μετέβησαν στα μοναστήρια Frumoasa και Cetătuia.

Σημειώνεται ότι το μοναστηρικό συγκρότημα Frumoasa επαναλειτούργησε το 2002 με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τότε Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης.

Οι εθελοντές της ASCOR Ιασίου ετοίμασαν τη “Διαδρομή της Ένωσης”, σύμφωνα με την οποία όλοι οι θα επισκέπτονταν αρκετά εμβληματικά σημεία της πόλης, όπως το Παλάτι του Πολιτισμού, το Μοναστήρι Τριών Ιεραρχών, την Πλατεία Ένωσης, το Μουσείο Ένωσης, την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το Παλάτι των Παιδιών, και το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής.

Στη συνέχεια, συμμετείχαν στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βούκιου και συζήτησαν με τον Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμ Πετρέ, ο οποίος τους μίλησε για τη δύναμη του καλού.

«Το ταξίδι με έκανε να ανακαλύψω μια πόλη συνυφασμένη με τα όνειρα. Γνώρισα ανθρώπους που μου έδωσαν τη δύναμη να προχωρήσω», κατέθεσε στο basilica ο Florin Coșovanu, εθελοντής της ASCOR της περιοχής Τιμισοάρα.

Εθελόντρια του ASCOR της περιοχής Μπράσοβ, είπε στο basilica: «Είχαμε τη μεγάλη χαρά να ανταλλάξουμε εμπειρίες, στο πλαίσιο εκδρομής που διοργανώθηκε από τα μέλη του ASCOR Ιασίου, όπου η πίστη, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις διατηρούνται και συνδυάζονται με εκπληκτικό τρόπο».

Την τελευταία ημέρα, οι εθελοντές συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Παρεκκλήσι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Πανεπιστημίου στο Ιάσιο.

Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο “A Romanian evening” στην οποία προωθήθηκαν οι ρουμανικές αξίες, η μουσική και τα λαϊκά κοστούμια.

Φωτογραφίες: ASCOR Iași

Με πληροφορίες από Basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων