22/07/2021 23/07/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. Τα κύρια θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν ήταν: η πρόταση για μελλοντική αγιοκατάταξη κληρικών με σημαντικό ποιμαντικό έργο κατά την διάρκεια του...
22 Ιουλίου, 2021 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 18:17

Ιερά Σύνοδος: Διασπορά και αγιοκατατάξεις στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Ιερά Σύνοδος: Διασπορά και αγιοκατατάξεις στο επίκεντρο
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.

Τα κύρια θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν ήταν: η πρόταση για μελλοντική αγιοκατάταξη κληρικών με σημαντικό ποιμαντικό έργο κατά την διάρκεια του κομμουνισμού και η ίδρυση δύο Ρουμανικών ενοριών στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας και στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησε τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου με μια εισαγωγική ομιλία. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι το σύνολο των δράσεων της Εκκλησίας κατά το τρέχον έτος επικεντρώνεται στην διασπορά δεδομένου ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στην ποιμαντική φροντίδα των Ρουμάνων της διασποράς. Επίσης, πρόσθεσε ότι φέτος λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τα λειτουργικά και υπηρεσιακά ζητήματα των κοιμητηρίων.

Αναφερόμενος στο αίτημα που έχει υποβληθεί για την ίδρυση δύο ενοριών στην Λιουμπλιάνα και στο Ντουμπάι, επισήμανε ότι το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η διασπορά αναγνωρίζει την σημασία της διατήρησης της πνευματικής σύνδεσης με την Εκκλησία της Ρουμανίας.

Σχετικά με την μελλοντική αγιοκατάταξη κληρικών με σημαντική δράση κατά την διάρκεια του κομμουνισμού, σημείωσε ότι με την βοήθεια του Θεού αυτό θα γίνει το 2025, στην 140η επέτειο της ανακήρυξης της Εκκλησίας της Ρουμανίας ως Αυτοκέφαλη και στην 100η επέτειο της αναγνώρισης της ως Πατριαρχείο.

Στη συνέχεια, οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου συνεχίστηκαν με μια πνευματική ομιλία από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Ριμνικίου κ. Βαρσανούφιο, καθώς και με την προετοιμασία εκθέσεων από τα μέλη της Συνόδου για σειρά ζητημάτων εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Στο τέλος, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου προσέφεραν δώρα στον Μακαριώτατο για τα γενέθλια του καθώς σήμερα, 22 Ιουλίου 2021, ο Πατριάρχης Ρουμανίας γίνεται 70 ετών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων