14/10/2020 14/10/2020 Ιερείς, πιστοί και αστυνομικοί από το Βουκουρέστι δώρισαν αίμα στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος της πόλης της Ρουμανίας από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου. Συνολικά 200 άτομα από τα οποία οι 100 ήταν Ιερείς έγιναν αιμοδότες. Οι κληρικοί κινητοποιήθηκαν κατόπιν παρότρυνσης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Ακόμα συνέβαλαν στην αιμοδοσία περί των 100 αστυνομικών...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 16:30

Ιερείς και Αστυνομικοί δωρίζουν αίμα στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Ιερείς και Αστυνομικοί δωρίζουν αίμα στη Ρουμανία

Ιερείς, πιστοί και αστυνομικοί από το Βουκουρέστι δώρισαν αίμα στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος της πόλης της Ρουμανίας από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου. Συνολικά 200 άτομα από τα οποία οι 100 ήταν Ιερείς έγιναν αιμοδότες. Οι κληρικοί κινητοποιήθηκαν κατόπιν παρότρυνσης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ακόμα συνέβαλαν στην αιμοδοσία περί των 100 αστυνομικών του Βουκουρεστίου ενώ ο αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε “Είναι μια απλή χειρονομία που μπορούμε όλοι να κάνουμε και να σώσουμε πολλές ζωές. Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και μαζί με τους κληρικούς, μπορούμε να εκπροσωπήσουμε μια δύναμη και να δώσουμε ένα παράδειγμα στους πολίτες”.

Φοβούμενοι τη μόλυνση του SARS-Cov-2, ακόμη και οι πιστοί δότες απέφυγαν τη δωρεά αίματος φέτος.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε μόλυνση μεταξύ των δωρητών ή του ιατρικού προσωπικού, επειδή εφαρμόζεται ένα αυστηρό πρωτόκολλο απολύμανσης, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος του Βουκουρεστίου.

“Αυτή η εκστρατεία είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω να αφαιρέσω την απροθυμία των ανθρώπων να έρθουν να δωρίσουν “, πρόσθεσε ο γιατρός.

Η εκστρατεία υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα “Blood for Romania”, με το μήνυμα ότι κάθε δωρητής σώζει τρεις ζωές και είναι ήρωας.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων