15/11/2022 15/11/2022 “Ησυχαστικό φως στην εκκλησιαστική τέχνη. Η δόξα του Χριστού στο όρος Θαβώρ και το φωτοστέφανο των αγίων”. Αυτός είναι ο τίτλος του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει ο τομέας εκκλησιαστικής τέχνης και συντήρησης του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε συνεργασία με την Κρατική Γραμματεία Λατρείας. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες στην αίθουσα “Πατριάρχης Θεόκτιστος” του Πατριαρχείου...
15 Νοεμβρίου, 2022 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 11:23

Ημερίδα για τον ησυχασμό στην εκκλησιαστική τέχνη από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ημερίδα για τον ησυχασμό στην εκκλησιαστική τέχνη από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

“Ησυχαστικό φως στην εκκλησιαστική τέχνη. Η δόξα του Χριστού στο όρος Θαβώρ και το φωτοστέφανο των αγίων”. Αυτός είναι ο τίτλος του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει ο τομέας εκκλησιαστικής τέχνης και συντήρησης του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε συνεργασία με την Κρατική Γραμματεία Λατρείας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες στην αίθουσα “Πατριάρχης Θεόκτιστος” του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι με την εναρκτήρια ομιλία να γίνεται από τον Μακαριώτατο κ.κ. Δανιήλ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η δόξα της Βασιλείας των Ουρανών είναι το προφητικό όραμα της Ορθόδοξης εικονογραφίας».

Οι εκπρόσωποι της Ρουμανικής πολιτείας που παρέστησαν συνεχάρησαν το Πατριαρχείο για τη διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνάντησης μεγάλου αριθμού ειδικών στην εκκλησιαστική τέχνη και τη συζήτηση ενός θέματος αφιερωμένου στον ησυχασμό.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων