20/04/2023 20/04/2023 Στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη λειτουργία της Ανάστασης στη ρουμανική γλώσσα. Ο ιερέας Ioan Florin Florescu από τη Ρουμανική ενορία του Εδιμβούργου (Σκωτία) ορίστηκε ιεραπόστολος της ρουμανικής κοινότητας στην Ισλανδία και χοροστάτησε στη λειτουργία με τη συμμετοχή περίπου 250 πιστών. «Για πρώτη φορά στη «χώρα του πάγου και της φωτιάς» ακούστηκε...
20 Απριλίου, 2023 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 8:54

Ισλανδία: Το Πάσχα τελέσθηκε η πρώτη Λειτουργία στα Ρουμάνικα

Διαδώστε:
Ισλανδία: Το Πάσχα τελέσθηκε η πρώτη Λειτουργία στα Ρουμάνικα

Στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη λειτουργία της Ανάστασης στη ρουμανική γλώσσα.

Ο ιερέας Ioan Florin Florescu από τη Ρουμανική ενορία του Εδιμβούργου (Σκωτία) ορίστηκε ιεραπόστολος της ρουμανικής κοινότητας στην Ισλανδία και χοροστάτησε στη λειτουργία με τη συμμετοχή περίπου 250 πιστών.

«Για πρώτη φορά στη «χώρα του πάγου και της φωτιάς» ακούστηκε το κάλεσμα «Δεύτε λάβετε φως» και στα Ισλανδικά, «Komdu og taktu við Ljósinu», σημείωσε ο Fr. Florin στη σελίδα της Ενορίας στο Facebook .

Ο Σύνδεσμος των Ρουμάνων στη Σκανδιναβία στήριξε στην προσπάθειά του τον πατέρα Florin Florescu στην προσπάθειά και μερίμνησε για την οργάνωση στο Ρέικιαβικ για τη λειτουργία του Πάσχα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 2.800 Ρουμάνοι πολίτες πρόσφατης μετανάστευσης ζουν στην Ισλανδία .

Φωτογραφία: Facebook / Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εδιμβούργο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων