06/09/2023 06/09/2023 Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος και ο υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Anatolie Nosatîi, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Στόχος της συμφωνίας, η οποία είναι η πρώτη που υπογράφεται εδώ και 31 χρόνια, είναι η ηθική, πνευματική και πατριωτική διαπαιδαγώγηση του Εθνικού Στρατού και η ικανοποίηση των πνευματικών απαιτήσεων του στρατού. Κατά...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 18:07

Ιστορική Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Μητρόπολης Βεσσαραβίας και Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Ιστορική Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ  Μητρόπολης Βεσσαραβίας και Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας

Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος και ο υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Anatolie Nosatîi, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Στόχος της συμφωνίας, η οποία είναι η πρώτη που υπογράφεται εδώ και 31 χρόνια, είναι η ηθική, πνευματική και πατριωτική διαπαιδαγώγηση του Εθνικού Στρατού και η ικανοποίηση των πνευματικών απαιτήσεων του στρατού.

Κατά την προηγούμενη συνάντηση συζητήθηκαν η ανάγκη για πραγματοποίηση κοινών δράσεων με την τήρηση των Ορθοδόξων εορτών, των εθνικών εθίμων και παραδόσεων, η καλλιέργεια ανεκτικότητας μεταξύ των στρατιωτικών, καθώς και  η συμμετοχή τους στη λειτουργική και φιλανθρωπική ζωή της Εκκλησίας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Πέτρος επέδωσε στον υπουργό το παράσημο «Στέφανος ο Μέγας και Άγιος», ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη στήριξή του στην Εκκλησία.

Η υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Μητρόπολης Βεσσαραβίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή που ανοίγει το δρόμο και ενισχύει την ελπίδα για την υπογραφή νέων συμφωνιών με διάφορους κρατικούς φορείς, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης.

Πηγή:Basilica (Sorin Ionițe)

Φωτογραφία: Μητρόπολη Βεσσαραβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων