02/04/2020 02/04/2020 “Σὺ δὲ ὅταν προσεύχῃ, εἴσελθε εἰς τὸν ταμιεῖόν σου, καὶ κλείσας τὴν θύραν σου πρόσευξαι τῷ πατρί σου τῷ ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ” (Συ όμως, όταν θέλης να προσευχηθής, προτίμα το ιδιαίτερον δωμάτιόν σου, κλείσε την θύραν και κάμε την προσευχήν σου...
02 Απριλίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2020 - 9:11

Ιταλία: Τα παιδιά προσεύχονται στο σπίτι

Διαδώστε:
Ιταλία: Τα παιδιά προσεύχονται στο σπίτι

“Σὺ δὲ ὅταν προσεύχῃ, εἴσελθε εἰς τὸν ταμιεῖόν σου, καὶ κλείσας τὴν θύραν σου πρόσευξαι τῷ πατρί σου τῷ ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ” (Συ όμως, όταν θέλης να προσευχηθής, προτίμα το ιδιαίτερον δωμάτιόν σου, κλείσε την θύραν και κάμε την προσευχήν σου στον Πατέρα σου, που είναι αόρατος και σαν κρυμμένος. Και ο Πατήρ σου, που βλέπει και τα πλέον απόκρυφα, θα σου αποδώση εις τα φανερά την αμοιβήν σου) -Ματθαίος 6.6

Ξεκινώντας από αυτή την προτροπή του Ευαγγελίου και γνωρίζοντας τις ανάγκες των παιδιών που συμμετείχαν στα Κατηχητικά Σχολεία και τις δύσκολες ώρες που περνούν εξαιτίας της πανδημίας, η Επισκοπή Ιταλίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας διοργάνωσε διαδικτυακά ένας μικρό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τη δημιουργία ενός χώρου προσευχής στο σπίτι.


“Η έκπληξη ήταν μεγάλη , δεδομένου ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές και άδειες. Βλέπουμε ότι κάθε οικογένεια έχει «χτίσει» στο σπίτι της τον δικό της χώρο προσευχής” αναφέρεται στην ανακοίνωση τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της προσευχής στην εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία που διέρχεται η Ιταλία.
“Τα όμορφα και ειλικρινή παιδιά, που είναι καθαρά στην ψυχή και το σώμα, καταφέρνουν να μεταδώσουν με πίστη και ευσέβεια τη δημιουργικότητά τους και το θάρρος να προχωρήσουν μέχρι την ημέρα που θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στις γεμάτες εκκλησίες μας” τονίζεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων