25/02/2021 25/02/2021 Η Εκκλησία σηματοδότησε το 2020 ως έτος των Ρουμάνων Φιλάνθρωπων μέσα από τις δραστηριότητές της για το 2020 επεσήμανε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στη συνάντηση της Εθνικής Εκκλησιαστικής Συνέλευσης που έγινε στο Πατριαρχείο την Τετάρτη.  “Δεν ξεκινήσαμε με την ιστορία των φιλανθρωπιών αλλά με τα γεγονότα της φιλανθρωπίας. Αυτό επειδή ήταν απαραίτητο να δείξουμε...
25 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2021 - 13:58

“Ήταν απαραίτητο να δείξουμε τη σημασία της φιλανθρωπίας”

Διαδώστε:
“Ήταν απαραίτητο να δείξουμε τη σημασία της φιλανθρωπίας”

Η Εκκλησία σηματοδότησε το 2020 ως έτος των Ρουμάνων Φιλάνθρωπων μέσα από τις δραστηριότητές της για το 2020 επεσήμανε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στη συνάντηση της Εθνικής Εκκλησιαστικής Συνέλευσης που έγινε στο Πατριαρχείο την Τετάρτη. 

“Δεν ξεκινήσαμε με την ιστορία των φιλανθρωπιών αλλά με τα γεγονότα της φιλανθρωπίας. Αυτό επειδή ήταν απαραίτητο να δείξουμε με πράξεις τη σημαντικότητα της φιλανθρωπίας” τόνισε ο Μακαριώτατος για το φιλανθρωπικό έργο του περασμένου έτους.

“Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια όμως έδειξε την ανησυχία της Εκκλησίας για τη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Το 2020, χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο και δοκίμασε ολόκληρη την ρουμανική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας εργάστηκε με αφοσίωση, πολλαπλασιάζοντας τις προσευχές της, τις κοινωνικοφιλανθρωπικές της πράξεις και τα μέτρα για την προστασία της υγείας των ανθρώπων” σημείωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης.

Το National Church Assembly (ANB) είναι το κεντρικό συμβουλευτικό όργανο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας για διοικητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και κληρονομικά θέματα.

Διαβάστε ακόμα – Πατριαρχείο Ρουμανίας: 38 εκατομμύρια για την πανδημία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων