18/03/2021 18/03/2021 Κάλεσμα προς τους πιστούς για νίκη έναντι τον παθών την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής απευθύνει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στην Ποιμαντορική της Εγκύκλιο με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας. “Την ημέρα αυτή κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τη νίκη της Ορθής Πίστης μας καλεί παράλληλα, με...
18 Μαρτίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2021 - 17:32

Κάλεσμα για νίκη έναντι των παθών από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Κάλεσμα για νίκη έναντι των παθών από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Κάλεσμα προς τους πιστούς για νίκη έναντι τον παθών την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής απευθύνει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στην Ποιμαντορική της Εγκύκλιο με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

“Την ημέρα αυτή κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τη νίκη της Ορθής Πίστης μας καλεί παράλληλα, με την χάρη του Θεού, να νικήσουμε τα πάθη μας, τους εγωισμούς μας και να βάλουμε στη θέση τους τις αρετές της ταπείνωσης και της ελεημοσύνης”, αναφέρει η Εγκύκλιος αρχικά.

Στη συνέχεια γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο της Εικονμαχίας και τους ομολογητές της πίστεως που ανέδειξε ο αγώνας αυτός. “Η τιμή και ο σεβασμός προς τις Ιερές Εικόνες, όπως αυτή καθιερώθηκε από τους Αγίους Πατέρες και τις Οικουμενικές Συνόδους, είναι μια πράξη της κοινωνίας με τον Θεό και τους Αγίους του”, σημειώνεται.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη ποιμαντική μέριμνα της εκκλησίας για τους Ρουμάνους της Διασποράς καθώς, το έτος 2021, είναι αφιερωμένο από το Πατριαρχείο στους απόδημους αλλά και στους κεκοιμημένους αδελφούς και τη λειτουργική και πολιτιστική αξία των νεκροταφείων.

Τέλος, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας εύχονται σε όλους τους πιστούς να έχουν μια ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και μέσα από τον πνευματικό αγώνα να αναπτύξουν τα οφέλη για την ψυχή τους.

Πληροφορίες – φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων