25/04/2020 26/04/2020 Την θλίψη της για το φονικό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο (18 και 19 Απριλίου 2020) στην επαρχία της Νέας Σκωτίας του Καναδά και στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή εν Καναδά. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – “Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Παράλληλα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος εν Καναδά κ....
25 Απριλίου, 2020 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 0:46

Καναδάς: Θλίψη της Ρουμανικής Επισκοπής για την τραγωδία

Διαδώστε:
Καναδάς: Θλίψη της Ρουμανικής Επισκοπής για την τραγωδία

Την θλίψη της για το φονικό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο (18 και 19 Απριλίου 2020) στην επαρχία της Νέας Σκωτίας του Καναδά και στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή εν Καναδά.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – “Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Παράλληλα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος εν Καναδά κ. Ιωάννης Κασσιανός του Πατριαρχείου Ρουμανίας δηλώνει την συμπαράστασή του σε εκείνους που πλήττονται από αυτή την τραγωδία και καλεί κληρικούς και πιστούς της Επισκοπής να προσευχηθούν για αυτούς.

Αρχικά, η ανακοίνωση της Επισκοπής αναφέρει:

“Χριστός Ανέστη!

Με μεγάλη λύπη, η Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή εν Καναδά πληροφορήθηκε για το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Απριλίου στην επαρχία της Νέας Σκωτίας στον ανατολικό Καναδά. Το χειρότερο περιστατικό αυτού του είδους στην ιστορία του Καναδά άφησε πίσω τουλάχιστον 23 θύματα.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος εν Καναδά κ. Ιωάννης Κασσιανός, μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς της Ρουμανικής Ορθοδόξου Επισκοπής εν Καναδά, είναι συμπροσευχόμενοι κοντά σε εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγωδία.

Η περίοδος του Πάσχα για εμάς τους Χριστιανούς, είναι ημέρες χαράς και ελπίδας λόγω της Αναστάσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού την τρίτη ημέρα εκ νεκρών. Εφέτος, αυτή η περίοδος επισκιάζεται από αυτό το τραγικό γεγονός στο οποίο πολλές ζωές χάθηκαν βάναυσα.”

Στην συνέχεια, επισημαίνεται ότι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού είναι το κατεξοχήν παράδειγμα καλοσύνης, συγχώρεσης, αγάπης και ανάγκης για φιλανθρωπικές πράξεις και τονίζεται ότι:

“Γεγονότα όπως αυτό στη Νέα Σκωτία, μας δείχνουν ότι δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο και ότι έχουμε καθήκον να είμαστε ανθρώπινοι και σε επαγρύπνηση πνευματικά, ώστε να αποτρέπουμε αυτού του είδους γεγονότα. Τα λόγια του Σωτήρος Ιησού Χριστού μας προτρέπουν να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να διορθώσουμε τα σφάλματα στις ζωές μας. Η πίστη και η βοήθεια της Θείας Χάριτος είναι βασικά στοιχεία αυτής της προσπάθειας.

Η Εκκλησία ζει με την ελπίδα της φροντίδας του Θεού για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο, γνωρίζει επίσης την ανάγκη μιας προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας για βελτίωση των καταστάσεων γύρω μας.

Αυτές οι μέρες του Πάσχα επισκιάζονται από θλίψη λόγω της τραγωδίας που μας επηρεάζει όλους, όταν εορτάζουμε το πιο σημαντικό γεγονός για εμάς τους Χριστιανούς – την Ανάσταση του Χριστού.

Είθε το Φως της Αναστάσεως να φέρει ανακούφιση στις πληγείσες οικογένειες και να αναπαύσει τα θύματα αυτού του θλιβερού γεγονότος.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος εν Καναδά κ. Ιωάννης Κασσιανός ζητά από όλους – κληρικούς και πιστούς – της Pουμανικής Ορθοδόξου Επισκοπής εν Καναδά να προσευχηθούν τις προσεχείς ημέρες για όλους τους πληγέντες – ζώντες και κεκοιμημένους.”

 

Τι συνέβη;

Ένοπλος, ο οποίος κάποια στιγμή μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό, δολοφόνησε τουλάχιστον 23 ανθρώπους κατά τη διάρκεια ενός 12ωρου βίας που έγινε πλέον η χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές. Έπειτα από καταδίωξη, σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέηση από τον Αρχιεπ. Καναδά για το τραγικό φονικό

 

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων