27/03/2021 27/03/2021 Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βασίλειος Μπανέσκου διαβεβαίωσε ότι κατά το Άγιο Πάσχα οι Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν κανονικά, ακόμα και την Ανάσταση.  Ιδιαίτερα στάθηκε στο βράδυ της Αναστάσεως όπου λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στη χώρα υπήρχε ο κίνδυνος να επιβληθούν πρόστιμα στους πιστούς. Ο κ. Μπανέσκου σημείωσε ότι:...
27 Μαρτίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2021 - 10:35

Κανονικά ο εορτασμός του Πάσχα στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Κανονικά ο εορτασμός του Πάσχα στη Ρουμανία

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βασίλειος Μπανέσκου διαβεβαίωσε ότι κατά το Άγιο Πάσχα οι Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν κανονικά, ακόμα και την Ανάσταση. 

Ιδιαίτερα στάθηκε στο βράδυ της Αναστάσεως όπου λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στη χώρα υπήρχε ο κίνδυνος να επιβληθούν πρόστιμα στους πιστούς. Ο κ. Μπανέσκου σημείωσε ότι: “Σύμφωνα με τα στοιχεία διεξάγεται ένας έντιμος και γόνιμος διάλογος και όπως εξηγείται από τις αρχές όσοι θα συμμετέχουν στην ιερότερη νύχτα για τον Χριστιανισμό θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο στο δρόμο και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει η ώρα της Θείας Λειτουργίας”.

“Ας μας βοηθήσει ο Θεός να εμβαθύνουμε στην ειρήνη μεταξύ μας στην διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να απολαύσουμε την  Ανάσταση!” κατέληξε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων