12/05/2023 12/05/2023 Στην πόλη Câmpulung Moldovenesc, στην κομητεία Σουτσεάβα, της βορειοανατολικής Ρουμανίας, εγκαινιάστηκε το κατάστημα «Arimateea – στην υπηρεσία της υγείας» , που αποτελεί έργο της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου. Η δημιουργία αυτού του καταστήματος έχει ως στόχο να υποστηριχθεί η υγεία των κατοίκων μέσα από τις παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές που είναι χρήσιμες στη θεραπεία και στην...
12 Μαΐου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 9:07

Κατάστημα με φυτοθεραπευτικά προϊόντα από τα Μοναστήρια της Ρουμανίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κατάστημα με φυτοθεραπευτικά προϊόντα από τα Μοναστήρια της Ρουμανίας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πόλη Câmpulung Moldovenesc, στην κομητεία Σουτσεάβα, της βορειοανατολικής Ρουμανίας, εγκαινιάστηκε το κατάστημα «Arimateea – στην υπηρεσία της υγείας» , που αποτελεί έργο της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου.

Η δημιουργία αυτού του καταστήματος έχει ως στόχο να υποστηριχθεί η υγεία των κατοίκων μέσα από τις παραδοσιακές μοναστηριακές συνταγές που είναι χρήσιμες στη θεραπεία και στην πρόληψη ασθενειών, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, η οποία θα αναπτύξει μια αλυσίδα καταστημάτων αυτού του τύπου.

Στην Ακολουθία του αγισμού για τα εγκαίνια παρέστησαν υπάλληλοι του καταστήματος (ιατροί, φαρμακοποιοί, συνεργάτες), ο π. Iustin Tănase, σύμβουλος στον Τομέα Κοινωνικής και Ιατρικής Βοήθειας της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου, και άλλοι γονείς από το Επισκοπικό Κέντρο στη Σουτσεάβα, καθώς και ο π. Aurel Goraș από την ενορία της πόλης Câmpulung Moldovenesc (Κάμπουλουνγκ Μολδοβενέσκ).

Τα φυτοθεραπευτικά προϊόντα παρασκευάζονται στο εργαστήριο του Φαρμακευτικού Τμήματος «Arimateea» του Τομέα Κοινωνικής και Ιατρικής Βοήθειας της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου και στα εργαστήρια των Ιερών Μονών Dragomirna (Ντραγκομίρνα), Sucevița (Σουτσεβίτσα), και Voitinel (Βόιτινελ).

Πέρα από τα φυτοθεραπευτικά προϊόντα, θα προσφέρονται και συμπληρώματα διατροφής, τσάγια, μέλι, μαρμελάδες, κρέμες και προϊόντα περιποίησης, σιρόπια, χυμοί, βάμματα, εκχυλίσματα και έλαια, τα οποία παράγονται στα συγκεκριμένα μοναστήρια.

«Το εργαστήριο αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη ιατρικής δραστηριότητας μέσα από τα θεραπευτικά αποτελέσματα των προϊόντων που παρασκευάζονται στα μοναστηριακά εργαστήρια, αλλά και κοινωνική δραστηριότητα, αποτελώντας το πρώτο σημείο κοινωνικής οικονομίας που αναπτύχθηκε από τον Τομέα Κοινωνικής και Ιατρικής Βοήθειας της Αρχιεπισκοπής, με στόχο του να υποστηρίξει, να υποστηρίξει και να αναπτύξει τις κοινωνικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες εντός της Επισκοπής», εξήγησε ο π. Alexandru Morosan, Διευθυντής του Φαρμακευτικού Τμήματος “Arimateea” της Αρχιεπισκοπής, και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των ανθρώπων ότι η θεραπευτική αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών φυτών, είναι συμπληρωματική, αλλά εξαιρετικά απαραίτητη στην καθημερινή ζωή που επηρεάζεται τόσο από τη ρύπανση, το στρες, και τις ασθένειες» .

Με πληροφορίες και φωτγοραφίες: arhiepiscopiasucevei/ Irina Ursachi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων