06/08/2019 06/08/2019 “Κάθε Εκκλησία γεμάτη με τη χάρη της Αγίας Τριάδας είναι ένα όρος Θαβώρ” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε επίσης ότι τα τρία μέρη του ορθόδοξου ναού δείχνουν τον δρόμο μας προς την Βασιλεία των Ουρανών. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας...
06 Αυγούστου, 2019 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 13:19

“Κάθε εκκλησία είναι ένα Όρος του Θαβώρ”

Διαδώστε:
“Κάθε εκκλησία είναι ένα Όρος του Θαβώρ”

“Κάθε Εκκλησία γεμάτη με τη χάρη της Αγίας Τριάδας είναι ένα όρος Θαβώρ” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπογράμμισε επίσης ότι τα τρία μέρη του ορθόδοξου ναού δείχνουν τον δρόμο μας προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας πρόσθεσε ότι οι ορθόδοξοι ύμνοι αναφέρονται ακριβώς στο γεγονός ότι στην εκκλησία συναντάμε τον ουρανό στη γη.

Και εξήγησε ότι συνήθως οι τόποι λατρείας είναι χτισμένοι σε ένα λόφο “σε ένα ψηλότερο σημείο”, έτσι ώστε “να ανεβαίνουμε προς στην Εκκλησία, όπως οι μαθητές του Ιησού ανέβαιναν στο Όρος Θαβώρ”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων