19/01/2022 19/01/2022 Η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας στην Άλμπα Ιούλια, πόλη της Ρουμανίας, φιλοξένησε τον ο π. Habil Lipesa Omukuba, από την Κένυα, ο οποίος πραγματοποίησε ένα μάθημα Ορθόδοξης Ιεραποστολής για τους τριτοετείς φοιτητές Θεολογίας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα “Διορθόδοξη κοινωνία και ιεραποστολικός διάλογος”. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο π. Habil Lipesa Omukuba, που...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 19:57

Κενυάτης ιερέας μίλησε στους θεολόγους στην Άλμπα Ιούλια για τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία

Διαδώστε:
Κενυάτης ιερέας μίλησε στους θεολόγους στην Άλμπα Ιούλια για τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία

Η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας στην Άλμπα Ιούλια, πόλη της Ρουμανίας, φιλοξένησε τον ο π. Habil Lipesa Omukuba, από την Κένυα, ο οποίος πραγματοποίησε ένα μάθημα Ορθόδοξης Ιεραποστολής για τους τριτοετείς φοιτητές Θεολογίας, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα “Διορθόδοξη κοινωνία και ιεραποστολικός διάλογος”.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο π. Habil Lipesa Omukuba, που ήταν προσκεκλημένος του π. Răzvan Brudiu, επικεφαλής του Τμήματος Ιεραποστολής του ιδρύματος, παρουσίασε εν συντομία τη ζωή του στους μαθητές. Ομολόγησε τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία να φοιτήσει σε Ορθόδοξο σχολείο και να γίνει ιερέας.

Ο π. Habil Lipesa Omukuba είναι πατέρας πέντε παιδιών και συντονίζει ένα κοινωνικό έργο μέσα από το οποίο υποστηρίζεται ένα σχολείο στο οποίο παρέχεται γεύμα για εκατόν τριάντα παιδιά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πιο σημαντική πτυχή της αποστολής του είναι η εκπαίδευση και για αυτό επικεντρώνεται στο να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να πάνε σχολείο.

Ο Κενυάτης ιερέας επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό της Επανένωσης στην Άλμπα Ιούλια, τις πόλεις Κλουζ και Τίργκου Μούρες και τα μοναστήρια Nicula στην κομητεία Κλουζ, και το Ορλάτ στην κομητεία Σιμπίου.

Ο π. Habil Lipesa Omukuba είναι ιερέας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.


Φωτογραφία: Alba Iulia Faculty of Orthodox Theology

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων