04/11/2019 04/11/2019 Για την κόλαση και την αγάπη μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στο νόημα του χθεσινού Ευαγγελίου. Ο Πατριάρχης διευκρίνισε ότι η κόλαση δεν σημαίνει “λέβητες με πίσσα” ούτε ” υλική φωτιά”, αλλά ένα μαρτύριο συνείδησης για το καλό που θα μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος στη γη και δεν  το έκανε, για τις...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 7:58

Κόλαση είναι η κατάσταση της ψυχής που δεν αγαπά

Διαδώστε:
Κόλαση είναι η κατάσταση της ψυχής που δεν αγαπά

Για την κόλαση και την αγάπη μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στο νόημα του χθεσινού Ευαγγελίου.

Ο Πατριάρχης διευκρίνισε ότι η κόλαση δεν σημαίνει “λέβητες με πίσσα” ούτε ” υλική φωτιά”, αλλά ένα μαρτύριο συνείδησης για το καλό που θα μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος στη γη και δεν  το έκανε, για τις κακές πράξεις για τι οποίες δεν μετανόησε.

“Κόλαση είναι η προσβολή του εγωιστή που δεν έχει ανταποκριθεί στην αγάπη του Θεού” υπογράμμισε και πρόσθεσε:  “Είναι άδικο να πούμε ότι ο Θεός μισεί»

“Κι  αυτό είναι το μαρτύριο της κόλασης. Δεν πρόκειται για λέβητες με πίσσα, αλλά πρόκειται για μια πνευματική πραγματικότητα, μια κατάσταση της ψυχής που δεν ανταποκρίθηκε στην αγάπη με αγάπη, που έζησε εγωιστικά και ήταν αδιάφορη”

“Όλα εξαρτώνται από την ψυχή του ανθρώπου. Αν έχουμε καλοσύνη στην ψυχή πηγαίνουμε στον ουρανό και αν έχουμε κακό στην ψυχή πηγαίνουμε στην κόλαση”  κατέληξε.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων