13/01/2022 13/01/2022 Την Αγία Μάρτυρα Τατιανή τίμησαν το περασμένο διήμερο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, μία πόλη στην οποία μέχρι και σήμερα η Αγία παραμένει πρότυπο για τους νέους όπως τόνισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κραϊόβας και Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός όπου φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου της Αγία Τατιανής. Μιλώντας για...
13 Ιανουαρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 10:19

Κραϊόβα: Λιτάνευση της Αγίας πρότυπο για τους νέους

Διαδώστε:
Κραϊόβα: Λιτάνευση της Αγίας πρότυπο για τους νέους

Την Αγία Μάρτυρα Τατιανή τίμησαν το περασμένο διήμερο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, μία πόλη στην οποία μέχρι και σήμερα η Αγία παραμένει πρότυπο για τους νέους όπως τόνισε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κραϊόβας και Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός όπου φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου της Αγία Τατιανής. Μιλώντας για τη ζωή της αγίας που έζησε στη Ρώμη τον 3ο αιώνα, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος παρατήρησε ότι η πίστη της ήταν ακατανίκητη γιατί άκουσε από τον Σωτήρα Ιησού Χριστό την προτροπή να μη φοβόμαστε.

“Ας σκεφτούμε ότι η Αγία Τατιάνα διάλεξε το καλύτερο από όλα τα πράγματα στη ζωή, δηλαδή, να ζήσει στη Βασιλεία του Θεού, λαμβάνοντας το άφθαρτο στεφάνι του μαρτυρίου. Με άλλα λόγια, η Αγία Τατιάνα κράτησε τον Σωτήρα Χριστό στην ψυχή της και ενώθηκε μαζί Του”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου της Αγίας Τατιάνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων