13/08/2019 13/08/2019 Τηρώντας και φέτος μια παράδοση που ξεκίνησε το 1925, εκατοντάδες πιστοί αναμένεται να συμμετάσχουν στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προς την μονή Χοντός Μποντρόγκ στην Ρουμανία. Καθόλη της διάρκεια της πορείας που ονομάζεται ο “Δρόμος του Σταυρού” διαβάζονται ευαγγελικά κείμενα, προσευχές και ψάλλονται ύμνοι. Η ιστορική αυτή μονή βρίσκεται...
13 Αυγούστου, 2019 - 9:31

Ξεκινά και φέτος ο “Δρόμος του Σταυρού”

Διαδώστε:
Ξεκινά και φέτος ο “Δρόμος του Σταυρού”

Τηρώντας και φέτος μια παράδοση που ξεκίνησε το 1925, εκατοντάδες πιστοί αναμένεται να συμμετάσχουν στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προς την μονή Χοντός Μποντρόγκ στην Ρουμανία.
Καθόλη της διάρκεια της πορείας που ονομάζεται ο “Δρόμος του Σταυρού” διαβάζονται ευαγγελικά κείμενα, προσευχές και ψάλλονται ύμνοι.

Η ιστορική αυτή μονή βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Αράντ. Η παράδοση λέει ότι η θαυματουργή εικόνα ανακαλύφθηκε από έναν ταύρο.
Η μονή χτίστηκε τον 16ο αιώνα, με βυζαντινό ύφος, από πέτρα και ρωμαϊκό τούβλο. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες από τον ζωγράφο Nicodim Diaconul.

Τα έπιπλα και το τέμπλο ήταν σκαλισμένα κατά το έτος 1940 από τον ηγούμενο Ieronim Balintoni.

Το μοναστήρι κατέχει επίσης μια πολύτιμη συλλογή από αντίκες θρησκευτικής τέχνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων