03/05/2019 03/05/2019 Πάνω από 600 φοιτητές σε όλη τη Ρουμανία συμμετέχουν το χρονικό διάστημα 1 – 5 Μάιος 2019 στην Εθνική Ορθόδοξη Ολυμπιάδα που λαμβάνει χώρα φέτος στην Οράντεα. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την τετάρτη με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Οράντεα κ. Σωφρόνιος.  Ο επίσκοπος Οράντεα δήλωσε στους μαθητές ότι η θρησκευτική εκπαίδευση, αποτελεί “μια...
03 Μαΐου, 2019 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 8:35

Ξεκίνησε η Ορθόδοξη Ολυμπιάδα στην Οράντεα

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η Ορθόδοξη Ολυμπιάδα στην Οράντεα

Πάνω από 600 φοιτητές σε όλη τη Ρουμανία συμμετέχουν το χρονικό διάστημα 1 – 5 Μάιος 2019 στην Εθνική Ορθόδοξη Ολυμπιάδα που λαμβάνει χώρα φέτος στην Οράντεα. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την τετάρτη με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Οράντεα κ. Σωφρόνιος.  Ο επίσκοπος Οράντεα δήλωσε στους μαθητές ότι η θρησκευτική εκπαίδευση, αποτελεί “μια πράξη θάρρους και ομολογίας της πίστης στις σημερινές γενιές που δοκιμάζονται”. Σε άλλο σημείο τόνισε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που είχε η δική του γενιά λέγοντας: “το μάθημα τον θρησκευτικών κράτησε ζωντανή την ορθόδοξη συνείδηση ακόμα και στα χρόνια του κομμουνισμού που ήταν υπό διωγμό. Τότε που η γονείς μας κρυφά μας δίδασκαν για την πίστη μας στα σπίτια με κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων