19/07/2022 19/07/2022 Άλλη μια ξύλινη εκκλησία στη Ρουμανία διασώθηκε από το “Ασθενοφόρο Μνημείων”, μια δράση η οποία υποστηρίζεται από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας με κύρια αποστολή τη συντήρηση και διάσωση σπάνιων μνημείων. Στις πρωτοβουλίες της ομάδας αυτής βρέθηκε και ο ξύλινος ναός που βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού Τρωάδα, στην κοινότητα Σαβάρσιμ η οποία υπάγεται εκκλησιαστικά στην...
19 Ιουλίου, 2022 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2022 - 11:35

Ξύλινος ναός διασώθηκε από το “Ασθενοφόρο Μνημείων”

Διαδώστε:
Ξύλινος ναός διασώθηκε από το “Ασθενοφόρο Μνημείων”

Άλλη μια ξύλινη εκκλησία στη Ρουμανία διασώθηκε από το “Ασθενοφόρο Μνημείων”, μια δράση η οποία υποστηρίζεται από τον Πρίγκηπα της Ουαλίας με κύρια αποστολή τη συντήρηση και διάσωση σπάνιων μνημείων.

Στις πρωτοβουλίες της ομάδας αυτής βρέθηκε και ο ξύλινος ναός που βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού Τρωάδα, στην κοινότητα Σαβάρσιμ η οποία υπάγεται εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αράντ.

Εκεί οι εθελοντές σε συνεργασία με αρμόδιο μηχανικό και την Αρχιεπισκοπή Αράντ προέβησαν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις κυρίως στη στέγη του ναού. Μετά από δύο εβδομάδες εργασίας, στις 6 Ιουλίου, οι εθελοντές δήλωσαν ότι το έργο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η διάσωση του ναού αποτελεί γεγονός.

Η εκκλησία στην Τρωάδα χτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και βρίσκεται στον Κατάλογο των Ιστορικών Μνημείων ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι κατασκευάστηκε από ξύλο βελανιδιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων