23/03/2023 23/03/2023 Με την ευκαιρία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, απότμημα των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου  θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Συχαστρίας στη Ρουμανία.   Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς Βόλου  Νεκτάριος Υφαντίδης. Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Η Ιερά  Μονή  Συχαστρίας Η Ιερά  Μονή  Συχαστρίας βρίσκεται...
23 Μαρτίου, 2023 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 19:57

Λείψανα του Αγ. Νεκταρίου στην Ι.Μ Συχαστρίας, την πνευματική κοιτίδα της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Λείψανα του Αγ. Νεκταρίου στην Ι.Μ Συχαστρίας, την πνευματική κοιτίδα της Ρουμανίας

Με την ευκαιρία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, απότμημα των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου  θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Συχαστρίας στη Ρουμανία.  

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς Βόλου  Νεκτάριος Υφαντίδης.

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Η Ιερά  Μονή  Συχαστρίας

Η Ιερά  Μονή  Συχαστρίας βρίσκεται στους πρόποδες των Καρπαθίων. Είναι από τα πιο πνευματικά και ησυχαστικά μοναστήρια της Ρουμανίας, όπως δηλώνει η ονομασία του, η οποία παράγεται από την ελληνική λέξη ησυχαστήριο. Κτισμένο στους πρόποδες των Καρπαθίων ξεκίνησε αρχικά το 1655, ως ησυχαστήριο το οποίο ίδρυσαν επτά ιερομόναχοι από το μοναστήρι του Νεάμτς. Το 1779 η Συχαστρία αναζωογονήθηκε πνευματικά υπό την καθοδήγηση του Αγίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκι Ηγουμένου του μοναστηριού του Νεάμτς.

Το 1821 η Συχαστρία καταστρέφεται από τους τούρκους και ξαναχτίστηκε το 1824 από τον Μητροπολίτη Βενιαμίν Κωστάκη. Το Καθολικό της κτίσθηκε

το 1825 και τιμάται στη Γέννηση της Θεοτόκου.

Ανάμεσα στα 1909-1944 Ηγούμενος της Σκήτης έγινε ο προερχόμενος από το Άγιον Όρος,  ιερομόναχος Ιωαννίκιος Μορόι και ο οποίος επιτέλεσε σπουδαίο πνευματικό έργο.

Οι πιο σημαντικοί από τους Ηγουμένους που τον διαδέχτηκαν ήταν ο Αρχιμανδρίτης Cleopa Ilie και ο Αρχιμανδρίτης Victorin Oanele.

Όσο διάστημα ο Αρχιμανδρίτης Cleopa Ilie ήτα Ηγούμενος (1945-1949), δημιούργησε μια ισχυρή μοναστική κοινότητα, με αποτέλεσμα ο Πατριάρχης Νικόδημος να ανακηρύξη την Σκήτη Συχαστρία σε κανονικό και ανεξάρτητο Μοναστήρι, χωρίζοντάς την από τα μοναστήρια Νεάμτς και Σέκου.

Πηγή: Basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων