07/11/2021 07/11/2021 Στη Μονή Radu Vodă στο Βουκουρέστι ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου οι εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου του εν Αιγίνης, προστάτου του μοναστηριακού συγκροτήματος. Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε Λιτανεία με τα ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Εφραίμ του Νέου (Νέας Μάκρης Αττικής) πέριξ του Καθολικού της...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 16:38

Λιτάνευση ι. Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Λιτάνευση ι. Λειψάνου Αγίου Νεκταρίου στο Βουκουρέστι

Στη Μονή Radu Vodă στο Βουκουρέστι ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου οι εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου του εν Αιγίνης, προστάτου του μοναστηριακού συγκροτήματος. Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε Λιτανεία με τα ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Εφραίμ του Νέου (Νέας Μάκρης Αττικής) πέριξ του Καθολικού της μονής, όπου και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στο πέτρινο κουβούκλιο.

Στην Λιτανεία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος, Βοηθός παρά τω Αρχιεπισκόπω Βουκουρεστίου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος στο τέλος της Λειτανίας δήλωσε στο Trinitas TV:

«Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ένας πολύ αγαπητός Άγιος όχι μόνο στο Βουκουρέστι, ούτε μόνο στην Αίγινα, όπου εγκαταβίωσε έως το τέλος της ζωής του και έκανε τόσα θαύματα, τόσο όσο ζούσε όσο και μετά τον θάνατό του, αλλά παντού. Σε όλο τον κόσμο.

Ο Άγιος Νεκτάριος έζησε στο κρεβάτι του πόνου, βοήθησε πολλούς κι ας ήταν σε δύσκολη κατάσταση η υγείας τους. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ένας από τους θεράποντες αγίους, θαυματουργούς και με ταχεία ανταπόκριση στην παράκληση των πιστών. Αυτό αποδεικνύει η παρουσία του μέσα από τα τεμάχια των ιερών λειψάνων του που βρίσκονται σε όλη την οικουμένη».
Έχουμε τη μεγάλη ευλογία από το 2002, ένα τεμάχιο των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως να βρίσκεται και σε αυτό εδώ το μοναστήρι».

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, όπως και του Αγίου Εφραίμ του Νέου (Νέας Μάκρης Αττικής) θα παραμείνουν προς προσκύνηση των πιστών μέχρι το βράδυ της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων