05/04/2020 05/04/2020 Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει και τη Ρουμανία και η Εκκλησία από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στο δοκιμαζόμενο ποίμνιο, μέσα από τις προσευχές της και την κοινωνική προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο.  Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή, με αυτοκίνητα λόγω των προστατευτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξάπλωση...
05 Απριλίου, 2020 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2020 - 21:09

Λιτάνευση Ι. λειψάνων για την παύση της πανδημίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Λιτάνευση Ι. λειψάνων για την παύση της πανδημίας στο Βουκουρέστι

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει και τη Ρουμανία και η Εκκλησία από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στο δοκιμαζόμενο ποίμνιο, μέσα από τις προσευχές της και την κοινωνική προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο. 

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή, με αυτοκίνητα λόγω των προστατευτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξάπλωση του κορωνοϊου, των Ιερών Λειψάνων του προστάτη της ρουμανικής πρωτεύουσας, Αγίου Δημητρίου του Νέου, που φυλάσσονται στον Καθεδρικό Ναό.

Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαλαάμ με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Η πομπή πέρασε από κεντρικά σημεία της πόλης ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας οι κληρικοί διάβαζαν ειδικές δεήσεις για την κατάπαυση της πανδημίας.

 

Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων