05/03/2019 05/03/2019 Μια ομάδα μαθητών από την Καρδίτσα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ρουμανίας, όπως ενημερώνει το basilica.ro. Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Πλοεστίου, κ. Βαρλαάμ και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Οι νέοι και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου και να θαυμάσουν την έκθεση «Πρόσωπα...
05 Μαρτίου, 2019 - 10:13

Μαθητές από την Καρδίτσα στο Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Μαθητές από την Καρδίτσα στο Πατρ. Ρουμανίας

Μια ομάδα μαθητών από την Καρδίτσα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ρουμανίας, όπως ενημερώνει το basilica.ro. Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Πλοεστίου, κ. Βαρλαάμ και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Οι νέοι και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου και να θαυμάσουν την έκθεση «Πρόσωπα από τα Χωριά της Ρουμανίας”.

Οι μαθητές άκουσαν ύμνους της ρουμανικής ψαλτικής παράδοσης από τους Ιεροψάλτες, οι  οποίοι έψαλλαν και στην ελληνική γλώσσα. «Οι ψαλμοί της Βυζαντινής Μουσικής είναι κοινός θησαυρός της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία» , τόνισε ο Επίσκοπος Βαρλαάμ, και πρόσθεσε  ότι η ψαλτική τέχνη γνώρισε μεγάλη άνθιση στην Ρουμανία κατά τον Μεσαίωνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων