23/07/2019 23/07/2019 Τα 68 γενέθλια του έκλεισε χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ γιόρτασε τα γενέθλια του με δοξολογία προς τον Θεό. Της δοξολογίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Πατριαρχικού Μεγάρου, προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος. Ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα...
23 Ιουλίου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 11:20

Με Δοξολογία εόρτασε τα γενέθλιά του ο Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Με Δοξολογία εόρτασε τα γενέθλιά του ο Πατρ. Ρουμανίας

Τα 68 γενέθλια του έκλεισε χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ γιόρτασε τα γενέθλια του με δοξολογία προς τον Θεό. Της δοξολογίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Πατριαρχικού Μεγάρου, προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος. Ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα του Πατριάρχη και τόνισε την προσφορά του στην Εκκλησία της Ρουμανίας.

Στην αντιφώνηση του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τα γενέθλια του και τόνισε πως “τα γενέθλια μπορεί να είναι μια ιδιαίτερη στιγμή αλλά όταν αυτά λαμβάνουν πνευματικό νόημα με δοξολογία στο Θεό τότε μπορούν όλοι να μετέχουμε αυτής της χαράς”.

Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των γονέων του Πατριάρχη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων