23/07/2023 24/07/2023 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ γιόρτασε τα γενέθλιά του με δοξολογία προς τον Θεό, στις 23 Ιουλίου. Της δοξολογίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Πατριαρχικού Μεγάρου, προέστη ο Επίσκοπος Σιναΐας κ. Παΐσιος. Ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα του Πατριάρχη και τόνισε την προσφορά του στην Εκκλησία...
23 Ιουλίου, 2023 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2023 - 10:34

Με Δοξολογία εόρτασε τα γενέθλιά του ο Πατριάρχης Δανιήλ – Δέχθηκε ευχές από εκπροσώπους της κυβέρνησης Μολδαβίας και Ρουμανίας

Διαδώστε:
Με Δοξολογία εόρτασε τα γενέθλιά του ο Πατριάρχης Δανιήλ – Δέχθηκε ευχές από εκπροσώπους της κυβέρνησης Μολδαβίας και Ρουμανίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ γιόρτασε τα γενέθλιά του με δοξολογία προς τον Θεό, στις 23 Ιουλίου. Της δοξολογίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Πατριαρχικού Μεγάρου, προέστη ο Επίσκοπος Σιναΐας κ. Παΐσιος. Ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα του Πατριάρχη και τόνισε την προσφορά του στην Εκκλησία της Ρουμανίας.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πνευματική του διαμόρφωση. «Θυμόμαστε ιδιαίτερα τους γονείς που μας έδωσαν ζωή, αλλά και όλους τους πνευματικούς πατέρες, κληρικούς, δασκάλους και ανθρώπους που συνέβαλαν στην πνευματική μας διαμόρφωση, γι’ αυτό η ημέρα αυτή είναι ημέρα ευγνωμοσύνης για τα δώρα που λάβαμε από τον Θεό. Αυτά τα δώρα ήρθαν μέσω των ανθρώπων, γιατί ο Θεός εργάζεται μέσω των ανθρώπων και εκπληρώνει το θέλημά Του ως ευλογία για κάθε άτομο και ως ενίσχυση της κοινωνίας μεταξύ διαφορετικών προσώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τις κρατικές αρχές που «ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Εκκλησίας να εκπληρώσουν ορισμένα έργα και προγράμματα απαραίτητα για τη ζωή του ρουμανικού λαού σήμερα».

Ευχές από τη Μολδαβία και τη Ρουμανία

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δέχθηκε ευχές για την συμπλήρωση των 72 γενεθλίων του κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Europa Christiana του Μεγάρου του Πατριαρχείου στο Βουκουρέστι. Την εκδήλωση για τα γενέθλια του Μακαριωτάτου συντόνισε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

Το πρώτο συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Dorin Recean. Ο κ. Recean προσκάλεσε τον Πατριάρχη στο Κισινάου. «Σας εύχομαι να νιώθετε πάντα τον θαυμασμό των ψυχών που φροντίζετε, που νοιάζεστε, που καθοδηγείτε. Θέλω να σας πω ότι σας περιμένουμε στη Βεσσαραβία, στο Κισινάου. Εύχομαι να συνεχίσετε αυτό το πνεύμα της χριστιανικής παιδείας. Στη Βεσσαραβία, οι Χριστιανοί σας χρειάζονται εξαιτίας της εγγύτητας με τον πόλεμο και υπάρχει ανάγκη οι προσευχές να κατευθύνονται προς την ειρήνη. Σας εύχομαι καλή υγεία για να πετύχουμε τα πιο σημαντικά για τους πολίτες», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu υπογράμμισε: «Σας εύχομαι υγεία, πολλά και καλά χρόνια στην υπηρεσία της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ρουμανικού έθνους. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου γιατί βρίσκεστε σε συνεχή διάλογο με τους κρατικούς θεσμούς για να ενισχύσετε και να ισχυροποιήσετε τη συνεργασία με δημόσιους φορείς για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πιστών και να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Το όραμα σας, που είναι αγκυροβολημένο στη βαθιά θεολογική γνώση, αλλά και στην αγάπη για τους συνανθρώπους, με εμπνέει στην αποστολή που έχω αναλάβει να είμαι στην υπηρεσία όλων των πολιτών με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση για τα προβλήματα όλων.Σας διαβεβαιώνω για τη διαθεσιμότητα και την υποστήριξη της ρουμανικής κυβέρνησης και από εμένα προσωπικά, στην υποστήριξη των σχεδίων της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας για το κοινό καλό της κοινωνίας μας».

Ο υπουργός Θρησκευμάτων Ciprian Olinici τόνισε στο μήνυμά του: «Με διακριτικότητα και σεμνότητα, με πρακτική και οραματική αίσθηση, υπηρετώντας τον Θεό και τους ανθρώπους, δείξατε ότι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μόνο μέρος της ιστορίας, αλλά γράφει ιστορία μέσω των πολυάριθμων επιτευγμάτων της».

Από τη μεριά του Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τις ευχές. «Είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα οργανώσουμε πολλά όμορφα πράγματα και θα έχουμε τη χαρά να καρποφορήσουμε. Η μόνη γνήσια χαρά προέρχεται από τις καλές πράξεις αυτή είναι η ουσία της χριστιανικής πίστης», είπε ο Μακαριώτατος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  

 

Με πληροφορίες από Basilica, ziarullumina

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene, ziarullumina

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων