12/09/2019 12/09/2019 Με τους καθηγητές Θεολογίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος τους κάλεσε να μην κάνουν “εκπτώσεις” στην ιεραποστολική τους συνείδηση αλλά να πράττουν τα μέγιστα για την προώθηση των χριστιανικών αξιών.’ “Η αριστεία στη θρησκευτική εκπαίδευση δεν πρέπει να εξαντληθεί αποκλειστικά στην γνώση, αλλά πρέπει να δώσει ίση σημασία στην πνευματική και πρακτική...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:13

Με Θεολόγους συναντήθηκε ο Πατρ. Ρουμανίας

Διαδώστε:
Με Θεολόγους συναντήθηκε ο Πατρ. Ρουμανίας

Με τους καθηγητές Θεολογίας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος τους κάλεσε να μην κάνουν “εκπτώσεις” στην ιεραποστολική τους συνείδηση αλλά να πράττουν τα μέγιστα για την προώθηση των χριστιανικών αξιών.’

“Η αριστεία στη θρησκευτική εκπαίδευση δεν πρέπει να εξαντληθεί αποκλειστικά στην γνώση, αλλά πρέπει να δώσει ίση σημασία στην πνευματική και πρακτική κατάρτιση των μαθητών”, τόνισε ο προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Η ετήσια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

“Στο πλαίσιο των πρόσφατων νεομαρξιστικών και κοσμικών-ανθρωπιστικών ενεργειών, ο αγιασμός αλλά και η προσευχή για τη νέα σχολική χρονιά πρέπει να οργανώνεται προσεκτικά με τη συμμετοχή των δασκάλων Θεολογίας, βάσει συμφωνιών με τα σχολικά συμβούλια, σε συνεργασία με τις επιτροπές γονέων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων