30/06/2023 30/06/2023 Η Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU) ανακοίνωσε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, ότι ομάδα 40 Ρουμάνων πυροσβεστών αναχώρησε για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος προτοποθέτησης που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας ( DG ECHO). Έτσι, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες συνεχίζουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, τις δράσεις υποστήριξης στη διαχείριση...
30 Ιουνίου, 2023 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2023 - 13:13

Με την ευχή της Εκκλησίας αναχώρησαν 40 Ρουμάνοι Πυροσβέστες για την Ελλάδα

Διαδώστε:
Με την ευχή της Εκκλησίας αναχώρησαν 40 Ρουμάνοι Πυροσβέστες για την Ελλάδα

Η Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU) ανακοίνωσε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, ότι ομάδα 40 Ρουμάνων πυροσβεστών αναχώρησε για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος προτοποθέτησης που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας ( DG ECHO).

Έτσι, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες συνεχίζουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, τις δράσεις υποστήριξης στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα αυτή. Το 2021 και το 2022, Ρουμάνοι πυροσβέστες στήριξαν τις ελληνικές αρχές στον αγώνα ενάντια στις πυρκαγιές που κατέστρεψαν σημαντικά τμήματα των δασών στην περιοχή της Αθήνας και στο νησί της Εύβοιας, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων που έσπευσαν να τους ευχαριστήσουν.

Η αναχώρηση των πυροσβεστών έγινε με την ευχή της Εκκλησίας καθώς ιερέας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε το προσωπικό και τα πυροσβεστικά οχήματα.

«Εάν χρειαστεί, το προσωπικό και ο εξοπλισμός επέμβασης που θα διατεθεί θα συμπληρωθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που θα εντοπιστούν. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις αποστολές που σας ανατέθηκαν και καλή επιστροφή στην πατρίδα, αγαπητοί συνάδελφοι! Γνωρίζουμε ότι θα εκπροσωπήσετε τη Ρουμανία με επαγγελματισμό και θάρρος!», έγραψαν στο Facebook οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος της Ρουμανίας.

Πηγή: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων