22/05/2019 22/05/2019 Στη συμβολή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην εδραίωση της Ορθόδοξης πίστης αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης. “Οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων υπέστησαν φοβερούς διωγμούς, αλλά δεν εγκατέλειψαν την πίστη τους στον Χριστό. Παρέμειναν σταθεροί μέχρι το μαρτύριο. Αυτό το μεγαλείο της πίστης των...
22 Μαΐου, 2019 - 15:34

“Μεγάλη η συμβολή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης για την πίστη μας”

Διαδώστε:
“Μεγάλη η συμβολή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης για την πίστη μας”

Στη συμβολή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην εδραίωση της Ορθόδοξης πίστης αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης. “Οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων υπέστησαν φοβερούς διωγμούς, αλλά δεν εγκατέλειψαν την πίστη τους στον Χριστό. Παρέμειναν σταθεροί μέχρι το μαρτύριο. Αυτό το μεγαλείο της πίστης των χριστιανών αντιλήφθηκε άμεσα ο Μέγας Κωνσταντίνος και εδραίωσε τον χριστιανισμό. Η μητέρα του Αγία Ελένη, που η πίστη της υπήρξε πολύ μεγάλη, έχτισε αρκετούς ναούς και με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε την αγάπη της για τον Χριστό και την Εκκλησία. Με τις ενέργειες τους οι σημερινοί εορταζόμενοι Άγιοι άνοιξαν τις πύλες για να ασπαστούν ανά την οικουμένη τον χριστιανισμό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων