16/07/2023 16/07/2023 Την Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι επισκέφθηκαν χθες, Σάββατο 15 Ιουλίου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Χριστιανών – Ορθοδόξων Ρουμάνων Φοιτητών (ASCOR) όπου συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Τα μέλη της ASCOR βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας καθώς πραγματοποιούν την Ετήσια Συνέλευση τους. Αρχικά ο π. Nicușor Beldiman αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προγράμματος του συνεδρίου...
16 Ιουλίου, 2023 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2023 - 9:33

Μέλη του Συνδέσμου Ορθοδόξων Ρουμάνων Φοιτητών στον Πατριάρχη Δανιήλ

Διαδώστε:
Μέλη του Συνδέσμου Ορθοδόξων Ρουμάνων Φοιτητών στον Πατριάρχη Δανιήλ

Την Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι επισκέφθηκαν χθες, Σάββατο 15 Ιουλίου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Χριστιανών – Ορθοδόξων Ρουμάνων Φοιτητών (ASCOR) όπου συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Τα μέλη της ASCOR βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας καθώς πραγματοποιούν την Ετήσια Συνέλευση τους.

Αρχικά ο π. Nicușor Beldiman αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προγράμματος του συνεδρίου που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνέλευσης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πατριάρχης Ρουμανίας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή και την χαρά του για τη σειρά πρωτοβουλιών που έχουν λάβει οι Ορθόδοξοι Νέοι Φοιτητές της Ρουμανίας υλοποιώντας δράσεις όπως η δεντροφύτευση η οποία συμβάλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

“Διαβάσαμε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων αυτών των ημερών και χαρήκαμε που εξετάζετε το ενδεχόμενο ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ διαφορετικών παραρτημάτων του Συνδέσμου στη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τη χώρα μας και τις πολιτιστικές και εκκλησιαστικές της ιδιαιτερότητες. Σημειώσαμε επίσης ότι ορισμένοι κλάδοι έχουν, μεταξύ των δραστηριοτήτων τους, τη δεντροφύτευση κάποιων εκτάσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη γεωργία. Γι’ αυτό σας προσκαλώ την επόμενη φορά να επισκεφτείτε το πάρκο της Πατριαρχικής Κατοικίας, όπου έχουμε φυτέψει, από τον Σεπτέμβριο του 2007, 3.500 δέντρα και θάμνους. Έκανα μια αργή αλλά προσεκτική δουλειά δεντροφύτευσης. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι υπήρχαν πάρα πολλά άκαρπα δέντρα και μετά έφτιαξα και ένα μικρό περιβόλι. Η δραστηριότητα αυτή είναι πολύ απαραίτητη, ειδικά όταν δούμε, σε μερικά χρόνια από τώρα, ότι έχουν μεγαλώσει τα δέντρα και οι θάμνοι”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος. 

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε για τα έργα κατασκευής κάποιων πολιτιστικών-κοινωνικών χώρων εντός της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συναντήσεις, συνέδρια και άλλες συναντήσεις νέων στο μέλλον. Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος ευλόγησε τους παρευρισκόμενους νέους και τους πρόσφερε δώρο ένα βιβλίο.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων