04/08/2020 04/08/2020 Για τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής Ιασίου, και της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν γένει στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Τανζανία, αλλά και για την συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε ο ίδιος στην Αφρική, ο μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, ηγούμενος της Μονής Μπούτσιουμ Με συνέντευξή του στο Formula AS τονίζει ότι η Ιεραποστολή στην αφρικανική αυτή χώρα συντονίζεται από...
04 Αυγούστου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 8:13

“Μετά τις βαπτίσεις ένιωσα πάνω μας τη χάρη του Θεού”

Διαδώστε:
“Μετά τις βαπτίσεις ένιωσα πάνω μας τη χάρη του Θεού”

Για τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής Ιασίου, και της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν γένει στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Τανζανία, αλλά και για την συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε ο ίδιος στην Αφρική, ο μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος, ηγούμενος της Μονής Μπούτσιουμ

Με συνέντευξή του στο Formula AS τονίζει ότι η Ιεραποστολή στην αφρικανική αυτή χώρα συντονίζεται από την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. Και προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό μοναχές της Αρχιεπισκοπής Ιασίου υπηρετούν εκ περιτροπής έξι ή οκτώ μήνες το χρόνο φροντίζοντας τους άρρωστους, εκπαιδεύοντας παιδιά, βοηθώντας οικογένειες.
Από τις δωρεές πιστών από το Ιάσιο, αξίας περίπου 20.000 ευρώ ετησίως, χτίστηκαν δεκάδες σπίτια και εκκλησίες, ενώ έγιναν γεωτρήσεις για πόσιμο νερό.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος τονίζει επίσης ότι καθημερινά 300 παιδιά λαμβάνουν ένα ζεστό γεύμα και πάνω από 500 παιδιά μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο: 40 ευρώ ανά παιδί κοστίζει ετησίως στο δημοτικό σχολείο και 80 ευρώ στο γυμνάσιο. «Πλήρωσα δίδακτρα για 60 παιδιά. Πρόσφατα, έδωσα προμήθειες για 300 παιδιά. Οποιαδήποτε βοήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή, είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς, επειδή είναι πολύ, πολύ φτωχοί », λέει ο Αρχιμανδρίτης.

“Οι άνθρωποι στην Αφρική ζουν μόνο στο παρόν. Δεν έχουν προθεσμίες, δεν δίνουν προσοχή στο πέρασμα του χρόνου, δεν έχουν έργα που πρέπει να ανησυχούν, δεν έχουν τη φιλοδοξία να επιτύχουν κάτι, ζουν σαν να παίζουν, μπορούν να περιμένουν ώρες χωρίς να βαρεθούν. Απολαμβάνουν ό, τι ζουν στην παρούσα στιγμή” υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην εμπειρία του από την ιεραποστολή τόνισε: «Μετά το βάπτισμα πάνω από 100 ανθρώπων, ένιωσα τη χάρη του θεού να κατεβαίνει σε εμάς. Ήταν μια γλυκιά κόπωση στο σώμα μου, που φάνηκε να με κάνει να πλέω σε μια τέτοια ευδαιμονία, χάρη, ικανοποίηση και χαρά που δεν είχα νιώσει ξανά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων