30/03/2020 30/03/2020 Στη σημασία της νηστείας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του χθες Κυριακή 29 Μαρτίου: “Η ενίσχυση της νηστείας σημαίνει ότι μεταμορφώνουμε την σωματική πείνα και δίψα, σε πείνα και δίψα για τον Θεό, σε πείνα και δίψα για την αγάπη του Θεού”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υπογράμμισε ότι η...
30 Μαρτίου, 2020 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 8:37

“Μετατρέψτε τη νηστεία σε πείνα και δίψα για τον Θεό”

Διαδώστε:
“Μετατρέψτε τη νηστεία σε πείνα και δίψα για τον Θεό”

Στη σημασία της νηστείας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του χθες Κυριακή 29 Μαρτίου:
“Η ενίσχυση της νηστείας σημαίνει ότι μεταμορφώνουμε την σωματική πείνα και δίψα, σε πείνα και δίψα για τον Θεό, σε πείνα και δίψα για την αγάπη του Θεού”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Υπογράμμισε ότι η νηστεία καθορίζεται με την απομάκρυνση των “υλικών απολαύσεων” ώστε να γίνουμε πιο πλούσιοι πνευματικά, να τραφούμε από τον Λόγο του Θεού, την προσευχή και τις πράξεις προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε για όλους τους ασθενείς που πάσχουν από COVID-19, αλλά και για τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον τεράστιο αυτόν αγώνα.
“Σχεδόν όλος ο κόσμος υποφέρει από αυτή την πανδημία που προκαλείται από έναν αόρατο ιό. Έναν ιό που δεν φαίνεται, αλλά προκαλεί θόρυβο, μας δείχνει το έργο του μέσω του βασανισμού των ανθρώπων, δημιουργεί φόβο, πανικό, πόνο» υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Η πίστη και η προσευχή παίζουν σημαντικό ρόλο στον πνευματικό αγώνα που πρέπει να δώσουμε ενάντια σε αυτή την πανδημία που επηρεάζει τη σύγχρονη κοινωνία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων