12/10/2020 12/10/2020 Μια ενορία του Πατριαρχείου Ρουμανίας συνδέεται με το Άγιον Όρος μέσω μιας θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας. Συγκεκριμένα στην κοινότητα του Măru της Επισκοπής Καρανσέμπες εορτάστηκε την Κυριακή η 500η επέτειος από τη χρονιά που αγιογραφήθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας στο Άγιον Όρος το 1520. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρανσέμπες κ. Λουκιανός ιερούργησε την Κυριακή στη...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 17:48

Μία Εικόνα της Παναγίας συνδέει τη Ρουμανία με το Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Μία Εικόνα της Παναγίας συνδέει τη Ρουμανία με το Άγιον Όρος

Μια ενορία του Πατριαρχείου Ρουμανίας συνδέεται με το Άγιον Όρος μέσω μιας θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας. Συγκεκριμένα στην κοινότητα του Măru της Επισκοπής Καρανσέμπες εορτάστηκε την Κυριακή η 500η επέτειος από τη χρονιά που αγιογραφήθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας στο Άγιον Όρος το 1520.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρανσέμπες κ. Λουκιανός ιερούργησε την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία και μίλησε για την πανηγυρική αυτή χρονιά της Επισκοπής. “Είναι μια όμορφη επέτειος, ένα ιωβηλαίο της Ιερής Εικόνας που έχει ευλογήσει χιλιάδες πιστούς. Πρόκειται για μια εικόνα που θεωρείται θαυματουργή επειδή πολλοί προσευχήθηκαν μπροστά της, στο όνομα της Παναγίας και θεραπεύτηκαν από ψυχικές και σωματικές αναπηρίες”.

Η Μητέρα του Θεού απεικονίζεται στην εικόνα με το μωρό στην αγκαλιά της. Ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός είναι αγιογραφημένος με ένα αυτοκρατορικό ένδυμα, γεμάτο κοσμήματα, και φοράει μια κορώνα στο κεφάλι του.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος υπενθύμισε ότι «οι εικόνες είναι παράθυρα για τον Θεό, για τη Βασιλεία των Ουρανών και επομένως πρέπει να τιμηθούν”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων