05/05/2021 05/05/2021 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος ιερούργησε την Τρίτη της Διακαινησίμου στη Μονή «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe» που βρίσκεται στην περιοχή Floresti, στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.  Το ιδιαίτερο της Μονής είναι ότι η νύχτα της Αναστάσεως της φετινής χρονιάς ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε μετά από την θεμελίωση του ναού έναν αιώνα πριν. Ο...
05 Μαΐου, 2021 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 16:12

Η σοβιετική κατοχή που προωθούσε τον μαχητικό αθεϊσμό

Διαδώστε:
Η σοβιετική κατοχή που προωθούσε τον μαχητικό αθεϊσμό

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος ιερούργησε την Τρίτη της Διακαινησίμου στη Μονή «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe» που βρίσκεται στην περιοχή Floresti, στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. 

Το ιδιαίτερο της Μονής είναι ότι η νύχτα της Αναστάσεως της φετινής χρονιάς ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε μετά από την θεμελίωση του ναού έναν αιώνα πριν. Ο θεμέλιος λίθος είχε τοποθετηθεί κατά την περίοδο του πολέμου. Μέχρι το 1940, το έτος της σοβιετικής κατοχής, τα τείχη της εκκλησίας υψώθηκαν στην κορυφή. Ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μετά το 1944, με τη νέα σοβιετική κατοχή να προωθεί τον μαχητικό αθεϊσμό, η κατασκευή της εκκλησίας σταμάτησε και το κτίριο εγκαταλείφθηκε.

Το 2016, με τη φροντίδα του Αρχιεπισκόπου και των πιστών από τη συνοικία Floresti, συνεχίστηκαν τα κατασκευαστικά έργα της εκκλησίας. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να  μετατραπεί σε μοναστήρι. Το φθινόπωρο του 2019, το μοναστήρι επέστρεψε στη Μητροπολιτική Εκκλησία της Βεσσαραβίας, σημειώνει η Επισκοπή του Μπελκύ.

Ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος συγχαίρει την κοινότητα των μοναχών που ξεκίνησαν τη μοναστική ζωή τους με την εορτή της Αναστάσεως. Ο Ιεράρχης τόνισε τον σκοπό ενός μοναστηριού για την κοινωνία και τον ρόλο του στο πλαίσιο της σημερινής εποχής, όταν ο κοσμικός, καταναλωτισμός και οι εξελιγμένες μορφές νεο-μαρξισμού επιτίθενται στη σύγχρονη κοινωνία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων