02/10/2021 02/10/2021 Μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της φωτιάς, που ξέσπασε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων της Κωνστάντζας χθες, 1η Οκτωβρίου 2021, έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. «Έμαθα με μεγάλο πόνο το νέο της τραγωδίας, που συνέβη σε ένα από τα νοσοκομεία της Ρουμανίας, τραγωδία που προκλήθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς στο τμήμα Αναισθησίας και Εντατικής...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 11:01

Μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της πυρκαγιάς

Διαδώστε:
Μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της πυρκαγιάς

Μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της φωτιάς, που ξέσπασε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων της Κωνστάντζας χθες, 1η Οκτωβρίου 2021, έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

«Έμαθα με μεγάλο πόνο το νέο της τραγωδίας, που συνέβη σε ένα από τα νοσοκομεία της Ρουμανίας, τραγωδία που προκλήθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς στο τμήμα Αναισθησίας και Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λοιμωδών της Κωνστάντζας την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, 2021, με αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων.

Σε αυτούς τους καιρούς του μεγάλου πόνου και της αναταραχής, προσευχόμαστε στον Θεό για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων στο φως, την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού, του Εσταυρωμένου και Αναστημένου.

Στέλνουμε, επίσης, ένα πατρικό μήνυμα συλλυπητηρίων στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους όσων έχασαν τη ζωή τους, καθώς και σε όλο το ιατρικό προσωπικό που, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αγωνίζεται για την καταπολέμηση της πανδημίας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Δανιήλ 

Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τη στήριξή της στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, που ήταν ασθενείς με COVID-19, εξέφρασε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Τόμιδος.

Όπως ανέφερε η Αρχιεπισκοπή σε σχετική ανακοίνωσή της, στις οικογένειες των θυμάτων θα προσφερθεί η απαραίτητη πνευματική στήριξη μέσω του αρμοδίου Τμήματος της Αρχιεπισκοπής, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση.

Επίσης, οι ψυχές εκείνων που έχασαν την ζωή τους θα μνημονευθούν από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τόμιδος κ. Θεοδόσιο στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στο Ντόρνα Αρίνι στην Επαρχία Σουτσεάβας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κωνστάντζα, καθώς και από ιερείς σε άλλους ναούς της Αρχιεπισκοπής.

Αυτή ήταν η τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο της Ρουμανίας σε λιγότερο από ένα χρόνο, με τους ασθενείς να πηδούν απ’ τα παράθυρα των χαμηλότερων ορόφων, προκειμένου να γλιτώσουν!

Διαβάστε επίσης:

Η Εκκλησία για την πυρκαγιά στο νοσοκομείο της Κωνστάντζα

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων